Reklama
Ovocný věnec
Fotogalerie:

Ovocný věnec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro ty, kteří chtějí zkusit něco jiného než obyčejné koláče, buchty, bublaniny nebo dorty.

Kamila Hoření, Žatec

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 1 bílý jogurt
  • 2 lžíce strouhanky
  • 200 g lučiny
  • 120 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 2-3 broskve
  • hrst malin, hrst borůvek a hrst jahod
  • na posypání cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mouku zpracujeme s měkkým máslem a jogurtem. Hladké těsto zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout.

  2. Těsto rozválíme na velký obdélník a rozdělíme na 2 části. Kromě okrajů posypeme strouhankou a připravíme náplň.

  3. Lučinu promícháme s cukrem, zašleháme vejce a směs rozetřeme na pláty. Na to navrstvíme oprané, osušené, a pokud je třeba, nakrájené ovoce a oba pruhy zavineme a stočíme do kruhu tím, že spojíme konce.

  4. Věnce přeneseme na plechy vyložené pečicím papírem, nožem uděláme kolem dokola ostré zářezy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 ºC asi 40 minut. Hotová kola pocukrujeme.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové slunce

Špenátové slunce

Pro všechny milovníky špenátu. Marie Vodová, Vyškov
Všehochuť /04.03.16
Cukroví „Televize Nova“

Cukroví „Televize Nova“

Toto cukroví pojmenovaly moje neteře Terka, Denisa a Jitka, které mi pomáhaly při ...
Všehochuť /25.08.11
Pochoutka nejen pro pivaře

Pochoutka nejen pro pivaře

Pobaví hosty, dá se věnovat i jako dárek.

Lenka Maryšková, Turnov

Všehochuť /29.01.13
Slané pečivo z nivy

Slané pečivo z nivy

Tyto netradiční jednohubky mají vždycky úspěch.
Markéta Zemánková, ...
Všehochuť /11.08.08
Kuře tak trochu jinak

Kuře tak trochu jinak

Tento dort jsem vyráběla pro svoji kamarádku. Je vegetariánka, a tak jsem jí kuře ...

Všehochuť /06.06.15
Sýrový  chleba

Sýrový chleba

Výborný samotný nebo ke grilovanému masu.

Božena Janoušková, Sedlčany

Všehochuť /01.11.16
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama