Pro ty, kteří chtějí zkusit něco jiného než obyčejné koláče, buchty, bublaniny nebo dorty.
Kamila Hoření, Žatec
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g másla
- 1 bílý jogurt
- 2 lžíce strouhanky
- 200 g lučiny
- 120 g cukru krupice
- 1 vejce
- 2-3 broskve
- hrst malin, hrst borůvek a hrst jahod
- na posypání cukr moučka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku zpracujeme s měkkým máslem a jogurtem. Hladké těsto zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout.
-
Těsto rozválíme na velký obdélník a rozdělíme na 2 části. Kromě okrajů posypeme strouhankou a připravíme náplň.
-
Lučinu promícháme s cukrem, zašleháme vejce a směs rozetřeme na pláty. Na to navrstvíme oprané, osušené, a pokud je třeba, nakrájené ovoce a oba pruhy zavineme a stočíme do kruhu tím, že spojíme konce.
-
Věnce přeneseme na plechy vyložené pečicím papírem, nožem uděláme kolem dokola ostré zářezy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 ºC asi 40 minut. Hotová kola pocukrujeme.