Reklama
Ovocné špízy
Fotogalerie:

Ovocné špízy

Kateřina Holá

Praha
Mám ráda sladké, ale ne vždy mám chuť na klasické moučníky nebo zákusky. Protože zároveň miluji ovoce a čokoládu, byl nápad na světě. Špízky od té doby mlsám často!
Kateřina Holá, Praha

Ingredience

  • limetka
  • 10 jahody
  • 2 ledové kaštany
  • 2 banány
  • 1 čokoláda bílá
  • máta

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Banány oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Na špejli střídavě napichujeme jahody a banán. Bílou čokoládu i ledové kaštany necháme každé zvlášť rozpustit v misce v mi­krovlnné troubě.
  2. krok2
    Ovocné špízy poléváme nejdříve bílou čokoládou a potom ledovými kaštany. Ne­cháme ztuhnout a pak servírujeme na talíř ozdobené limetkami, mátou a čerstvou jahodou.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zakletý had

Zakletý had

Snažím se pro děti vymyslet k narozeninám vždy něco nového. Pohádku o zakletém hadovi ...
Všehochuť /20.04.16
Dortíky v květináči

Dortíky v květináči

Připravují se hrnkovou metodou do květináčů.
Alena Ježková, Hulín
Všehochuť /06.10.08
Kolaloková limonáda

Kolaloková limonáda

Recept pochází od Mistra Zlatokopa z  westernového městečka ...

Všehochuť /29.07.16
Minitoasty s perníkovými povidly

Minitoasty s perníkovými povidly

Neboj se kombinovat slanou a sladkou chuť, budeš překvapená, jak spolu skvěle ladí.

...

Všehochuť /16.12.13
Bloody Mary

Bloody Mary

Není nad to, vychutnat  si svůj oblíbený koktejl v klidu domova.

Hanka Březková, ...

Všehochuť /04.08.14
Pomlázky z kynutého těsta

Pomlázky z kynutého těsta

Potěší všechny koledníky

Podle receptu Moniky Stránské z Havířova

Všehochuť /26.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu