Olga Hájíčková, Vsetín
Ingredience
- 5 vajec
- 400 g vepřového plecka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g šunky
- 100 g eidamu
- hladká mouka
- strouhanka
- olej
- sůl
- mletý pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Dvě vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.Vepřovou plec opláchneme a umeleme. Přidáme jedno syrové vejce, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
-
Dobře promícháme a dochutíme solí a mletým pepřem. Nakonec do hmoty vmícháme na kostičky nakrájená vejce, šunku a nahrubo nastrouhaný eidam. Pokud je třeba, zahustíme strouhankou.
-
Hmotu rozdělíme na osm dílů. Vytvoříme oválné placičky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
-
Zvolna je osmažíme ve větším množství horkého oleje. Na papírové utěrce odsajeme přebytečný olej a pak podáváme s vařeným bramborem, tatarkou a čerstvou zeleninou.