Reklama
Orlický řízek
Fotogalerie:

Orlický řízek

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Olga Hájíčková, Vsetín

Ingredience

  • 5 vajec
  • 400  g vepřového plecka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100  g šunky
  • 100  g eidamu
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej
  • sůl
  • mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Dvě vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.Vepřovou plec opláchneme a umeleme. Přidáme jedno syrové vejce, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

  2. Dobře promícháme a dochutíme solí a mletým pepřem. Nakonec do hmoty vmícháme na kostičky nakrájená vejce, šunku a nahrubo nastrouhaný eidam. Pokud je třeba, zahustíme strouhankou.

  3. Hmotu rozdělíme na osm dílů. Vytvoříme oválné placičky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  4. Zvolna je osmažíme ve větším množství horkého oleje. Na papírové utěrce odsajeme přebytečný olej a pak podáváme s vařeným bramborem, tatarkou a čerstvou zeleninou.

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza z pitta chleba

Pizza z pitta chleba

Iva Hanušová, Kralupy
Všehochuť /25.03.20
Obložené prkénko

Obložené prkénko

Jedlíci je jistě ocení.

Ladislava Pavlíková, Maleč

Všehochuť /28.02.16
Hruškový kompot s citronovou šťávou

Hruškový kompot s citronovou šťávou

Hrušky z kompotu používám během roku také na zdobení moučníků.

Anna ...

Všehochuť /01.03.14
Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.08.17
Slaná kytice

Slaná kytice

Dala jsem ji do vázy, hodí se k pivu i k vínu.

Dana Kubešová, Tábor

Všehochuť /15.02.17
Koláč s květákem

Koláč s květákem

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /20.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu