Reklama
Opilí ježci
Fotogalerie:

Opilí ježci

Šárka Chocová

Počáply
Veselé cukroví, které chutná doslova všem.
Šárka Chocová, Počáply

Ingredience

  • 2–3 balíčky piškoty
  • 1 hera
  • 2–4 lžíce rum
  • 2–3 lžíce kakao
  • 1 čokoláda na vaření
  • 100 g kokos strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Piškoty umeleme, přidáme rum, kakao nebo džem, pos­tupně i tuk a spojíme. Uhněteme nelepivé těsto. Poté tvarujeme kuličky o průměru 3,5 cm a na jedné straně každé kuličky vymodelujeme čumáček.
  2. Dáme na tác a necháme v lednici ztuhnout.
  3. Po hodině rozehřejeme čo­koládu, ježka uchopíme za čumáček a namáčíme. Hned poté obalujeme v ko­ko­su. Můžeme nakonec zdobit kakaovým krémem.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květ z listového těsta

Květ z listového těsta

Je to krása na chuť i na podívanou. Irena Pitauerová, Šatov
Všehochuť /25.02.10
Šneci se sýrovou omáčkou

Šneci se sýrovou omáčkou

Milují je i děti, líbí se jim, že je maso napíchnuté ve velikosti soust ...

Všehochuť /24.09.13
Domácí tavený sýr z tvarohu

Domácí tavený sýr z tvarohu

Když jsem tento recept dostala e-mailem, nevěřila jsem, že je něco takového možné. ...

Všehochuť /05.04.13
Netradiční perníkové knedlíky

Netradiční perníkové knedlíky

Nasládlé a voňavé knedlíky jsou vhodné zejména jako příloha ke zvěřině, ...

Všehochuť /11.11.17
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
B - Ocean

B - Ocean

Zajímavý míchaný alkoholický drink.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

...
Všehochuť /20.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu