Reklama
Okurkový drak
Fotogalerie:

Okurkový drak

Irena Válová

Vyškov

Pohosti děti zdravou svačinkou, která se navíc bude malým oslavencům i líbit.

Irena Válová, Vyškov

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 tenká salátová okurka
  • 250 g tvaroh
  • 1 lučina
  • 1 rajče
  • 1 lžička vegeta
  • 4 kuličky pepř
  • špetka sůl
  • 1 mrkev nakrájená na tenká kolečka
  • 1 tence nakrájený pórek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Okurky opláchneme pod studenou tekoucí vodou a dosucha osušíme. Z každé odkrojíme jeden konec asi 4 cm dlouhý, který bude představovat hlavu.

  2. Zepředu jej rozkrojíme na tvar tlamy. Pozor, nedokrojíme, aby se nám nerozpadla. Ještě vykrojíme ostrým nožem dva důlky na oči.

  3. krok3

    Zbytek okurek nakrájíme na stejně velká, asi půl centimetru široká kolečka. Necháme je nakrájená chvíli odležet, než pustí vodu.

  4. Rajče omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme a nožem vykrojíme dva rozeklané jazyky.

  5. krok5

    Do mísy vložíme tvaroh, přidáme lučinu, lžičku vegety a dohladka utřeme. Podle chuti dosolíme. Neředíme, aby náplň byla dostatečně pevná a kolečka okurek udržovala při sobě.

  6. Připravíme si tác nebo oválný talíř, na kterém budeme hady servírovat. Do důlků na hlavě dáme malé kopečky pomazánky a položíme na ně kuličky pepře jako oči. Do pusy zastrčíme jazyk. Hlavu položíme na tác a pak už jen skládáme k sobě jednotlivá kolečka okurek potřená připravenou tvarohovou pomazánkou až do vyčerpání surovin. Kolem hada posypeme nasekaný pórek jako trávu. Do hřbetu mu zasuneme mrkvová kolečka, díky kterým bude hezky barevný. Můžeme použít i plátky rajčete.

  7. Okurkového hada podáváme třeba jako odpolední svačinu s křupavým pečivem a tomatovým salátem.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bábovičky ze špaget

Bábovičky ze špaget

Zkus připravit těstoviny trochu jinak. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Všehochuť /15.03.14
Nakládané protichřipkové citrony

Nakládané protichřipkové citrony

Když přijde podzim, připravuji si je už preventivně.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /26.11.14
Nivovo-banánové kapsy

Nivovo-banánové kapsy

Možná se zdá tato kombinace zvláštní, ale ta sladko-slaná chuť je velice lahodná.
Všehochuť /27.01.13
Sušená rajčata

Sušená rajčata

Ochutnej je s bílým vínem a sýry.

Marta Kubicová, Třebíč

Všehochuť /21.08.17
Kuličky z nivy a ořechů

Kuličky z nivy a ořechů

Návštěva si zaručeně smlsne!
Radka Vejvodová, Nížkov
Všehochuť /04.08.11
Tvarůžkový krokodýl

Tvarůžkový krokodýl

Labužníky toto zvířátko určitě potěší.
Iveta Knápková, Bušín
Všehochuť /27.12.11
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama