Reklama
Okurkový drak
Fotogalerie:

Okurkový drak

Irena Válová

Vyškov

Pohosti děti zdravou svačinkou, která se navíc bude malým oslavencům i líbit.

Irena Válová, Vyškov

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 tenká salátová okurka
  • 250 g tvaroh
  • 1 lučina
  • 1 rajče
  • 1 lžička vegeta
  • 4 kuličky pepř
  • špetka sůl
  • 1 mrkev nakrájená na tenká kolečka
  • 1 tence nakrájený pórek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Okurky opláchneme pod studenou tekoucí vodou a dosucha osušíme. Z každé odkrojíme jeden konec asi 4 cm dlouhý, který bude představovat hlavu.

  2. Zepředu jej rozkrojíme na tvar tlamy. Pozor, nedokrojíme, aby se nám nerozpadla. Ještě vykrojíme ostrým nožem dva důlky na oči.

  3. krok3

    Zbytek okurek nakrájíme na stejně velká, asi půl centimetru široká kolečka. Necháme je nakrájená chvíli odležet, než pustí vodu.

  4. Rajče omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme a nožem vykrojíme dva rozeklané jazyky.

  5. krok5

    Do mísy vložíme tvaroh, přidáme lučinu, lžičku vegety a dohladka utřeme. Podle chuti dosolíme. Neředíme, aby náplň byla dostatečně pevná a kolečka okurek udržovala při sobě.

  6. Připravíme si tác nebo oválný talíř, na kterém budeme hady servírovat. Do důlků na hlavě dáme malé kopečky pomazánky a položíme na ně kuličky pepře jako oči. Do pusy zastrčíme jazyk. Hlavu položíme na tác a pak už jen skládáme k sobě jednotlivá kolečka okurek potřená připravenou tvarohovou pomazánkou až do vyčerpání surovin. Kolem hada posypeme nasekaný pórek jako trávu. Do hřbetu mu zasuneme mrkvová kolečka, díky kterým bude hezky barevný. Můžeme použít i plátky rajčete.

  7. Okurkového hada podáváme třeba jako odpolední svačinu s křupavým pečivem a tomatovým salátem.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pavoučci z oliv

Pavoučci z oliv

Jednoduchý nápad, kterým můžeš pobavit své hosty. Iva Trhoňová, Nesovice
Všehochuť /28.02.16
Moučník ‚‚Hello Kitty‘‘

Moučník ‚‚Hello Kitty‘‘

Pro malé slečny pečeme moderně.
Ludmila Komendová, Konice
Všehochuť /02.03.10
Perníková vajíčka

Perníková vajíčka

Originální pohoštění pro koledníky.

Martina Nečasová, Rosice

Všehochuť /06.03.17
Sardinkové rizoto

Sardinkové rizoto

Chuť tohoto pokrmu dělají nejen rybičky, ale i zelenina a koření.

Petra Kupková, ...

Všehochuť /05.05.17
Dort slunečnice

Dort slunečnice

Tento dort je vhodný třeba k narozeninám.
Zuzana Buňatová, Chomutov
Všehochuť /16.12.10
Chlebový dort

Chlebový dort

Nejoblíbenější narozeninový dort našeho tatínka.
Markéta Štěpánová, Dobruška
...
Všehochuť /14.12.08
 

Nejnovější

Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny
Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
Polévka z dýně hokkaido

Polévka z dýně hokkaido

Irena Drdlíková, Most

Za pár korun /20.09.19
Konopný chlebíček

Konopný chlebíček

Miroslava Čiržová, Vávrovice

Škola vaření /20.09.19
Pupek nadivoko

Pupek nadivoko

Věra Sklenářová, Praha

Škola vaření /20.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama