Reklama
Odměna za každé vysvědčení
Fotogalerie:

Odměna za každé vysvědčení

Hana Bílá

České Budějovice
Škola končí, je ti hej! Sladké známky ochutnej.
Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 350 g mouka hladká
  • 150 g cukr moučkový
  • 200 g hera
  • 1 vejce
  • špetka skořice
  • špetka citrónová kůra
  • 1 poleva bílková
  • 1 lžička kakao

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme s cukrem‚ zamícháme se skořicí‚ strouhanou kůrou z citronu‚ žloutkem a rozměklou herou. Vypracujeme hladké těsto.
  2. Malou část těsta oddělíme a obarvíme kakaem. Ta bude na písmenka. Zbylé těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu zhruba 30 minut odpočinout.
  3. Ze světlého těsta po vyválení vykrajujeme základní tvary a z tmavého těsta číslice. V předehřáté troubě pečeme na 180 °C světlé těsto asi 12 minut a tmavé asi 6 minut.
  4. Po vychladnutí přelijeme upečené známky bílkovou polevou a vmáčkneme do ní tmavé číslice. Jednotlivé kousky lze také promazávat marmeládou.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salámový jezevčík

Salámový jezevčík

Má-li tvůj muž rád maso, potěš ho salámem. Miloslava Landová, Hradec ...
Všehochuť /15.09.09
Šmoulinčin domeček

Šmoulinčin domeček

Nejvíc práce dá postavička.

Veronika Chrzová, Litvínov

Všehochuť /29.12.16
Dort motýlek

Dort motýlek

Pokud umíš péct, zkus vyrobit motýla.
Maja Kravčenková Povážská Bystrica
Všehochuť /01.09.08
Čokoládové překvapení pro sparťany

Čokoládové překvapení pro sparťany

Také máš doma fanouška Sparty? Tak to zkus.

Martina Kočková, Mikulášovice

Všehochuť /14.02.17
Žížala Nelinka

Žížala Nelinka

Dort v podobě žížaly vyrábím ze dvou rolád. Do jedné vmíchám ořechy, do druhé ...
Všehochuť /06.10.08
Kolaloková limonáda

Kolaloková limonáda

Recept pochází od Mistra Zlatokopa z  westernového městečka ...

Všehochuť /29.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu