Ingredience
- Těsto:
- 6 vejce
- 6 lžic cukr krupice
- 6 lžic mouka hladká
- Krém:
- 180 g máslo
- 300 ml mléko
- 1 pudink kakaový
- 2 lžíce cukr krupice
- 1 lžíce rum
- Ozdoba:
- dle chuti mák mletý
- dle potřeby marcipán
- dle potřeby potravinářské barvivo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z bílků vyšleháme sníh, opatrně přisypeme po lžících cukr, mouku a žloutky. Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170 °C asi 8 minut.
-
Upečené těsto srolujeme společně s papírem a necháme úplně vychladnout. Pudink uvaříme s mlékem a cukrem a také necháme vychladnout. Všechny ingredience musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Máslo utřeme s rumem a po částech přimícháváme pudink.
-
Krémem naplníme roládu a dáme ji chladit do lednice. Potom ji polejeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a jeden konec obalíme v mletém máku (to bude jako popel). Druhý konec – filtr – obarvíme trochou polevy s barvivem na oranžovo.
-
Máme-li raději marcipán, rozválíme marcipánovou hmotu na tenkou placičku a tou potom roládu obalíme. U filtru i popela postupujeme stejně. Marcipánovou hmotu lze zpravidla koupit v každém hypermarketu nebo v obchodech s cukrářskými potřebami.