Reklama
Novoroční cigaretka
Fotogalerie:

Novoroční cigaretka

Daniela Schachlová

Ostrava
Oslaď život těm, co přestali s kouřením.
Daniela Schachlová, Ostrava

Ingredience

  • Těsto:
  • 6 vejce
  • 6 lžic cukr krupice
  • 6 lžic mouka hladká
  • Krém:
  • 180 g máslo
  • 300 ml mléko
  • 1 pudink kakaový
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 lžíce rum
  • Ozdoba:
  • dle chuti mák mletý
  • dle potřeby marcipán
  • dle potřeby potravinářské barvivo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků vyšleháme sníh, opatrně přisypeme po lžících cukr, mouku a žloutky. Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170 °C asi 8 minut.
  2. Upečené těsto srolujeme společně s papírem a necháme úplně vychladnout. Pudink uvaříme s mlékem a cukrem a také necháme vychladnout. Všechny ingredience musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Máslo utřeme s rumem a po částech přimícháváme pudink.
  3. Krémem naplníme roládu a dáme ji chladit do lednice. Potom ji polejeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a jeden konec obalíme v mletém máku (to bude jako popel). Druhý konec – filtr – obarvíme trochou polevy s barvivem na oranžovo.
  4. Máme-li raději marcipán, rozválíme marcipánovou hmotu na tenkou placičku a tou potom roládu obalíme. U filtru i popela postupujeme stejně. Marcipánovou hmotu lze zpravidla koupit v každém hypermarketu nebo v obchodech s cukrářskými potřebami.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagetové medúzy

Špagetové medúzy

Děti budou přemýšlet, jak jsme špagety provlékli. Helena Vojtová, Ostrava
Všehochuť /02.04.17
Džem ze žlutých blum

Džem ze žlutých blum

Po ovoci je mírně nakyslý, chutná báječně.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /02.03.14
Sirup ze sedmikrásek

Sirup ze sedmikrásek

Podporuje odkašlávání a působí protizánětlivě.
Petra Bláhová, Bojkovice
Všehochuť /26.08.11
Kapusta v palačinkovém těstě

Kapusta v palačinkovém těstě

V chladných dnech přijde vhod pořádné syté jídlo. Nemusí nutně být z masa, ...

Všehochuť /04.03.14
Kuřecí wrapy

Kuřecí wrapy

Kelímky jsou praktické, děti se při jídle tolik neušpiní a hlavně jim náplň ...

Všehochuť /13.04.17
Dětské minipizzy

Dětské minipizzy

Podával jsem je na oslavě narozenin.


Vojtěch Jonák, Zlín

Všehochuť /11.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu