Tuto dobrotu jsem vytvořil jako obměnu klasického ruského vejce. Všem moc chutnala.
Ivoš Buch, Česká Lípa
Ingredience
- 2 větší brambory
- 2 sterilované okurky
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 75 g celeru
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 100 g gothajského salámu
- dle potřeby sůl, pepř a worcesterská omáčka
- 1 lžíce sterilované kapie
- dle chuti majonéza (možno naředit jogurtem)
- 1 bílý jogurt
- podle chuti čerstvý kopr a česnek
- 3 vařená vejce
- 6–9 koleček salátové okurky
- 1 jarní cibulka
- 1 zelená paprika
- 100 g uzeného lososa
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravíme vlašský salát: brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme kyselé okurky, cibuli a kapii, uvařenou mrkev a celer – vše pokrájené na drobné kostičky. Přisypeme hrášek a salám nakrájený na nudličky. Osolíme, opepříme, vmícháme worcester a majonézu. Pokud je salát moc hustý, zředíme ho lákem z okurek. V žádném případě do salátu nepatří vařená vejce. Pak dáme do lednice odležet.
-
Po vychlazení salát dáme do pohárů. Přidáme vejce rozkrojená na půlky a kolečka okurky. Přisypeme nasekanou cibulku a papriku. Vše přelijeme dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Navrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.