Reklama
Norské vejce
Fotogalerie:

Norské vejce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tuto dobrotu jsem vytvořil jako obměnu klasického ruského vejce. Všem moc chutnala.


Ivoš Buch, Česká Lípa

Ingredience

  • 2 větší brambory
  • 2 sterilované okurky
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 75 g celeru
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku
  • 100 g gothajského salámu
  • dle potřeby sůl, pepř a worcesterská omáčka
  • 1 lžíce sterilované kapie
  • dle chuti majonéza (možno naředit jogurtem)
  • 1 bílý jogurt
  • podle chuti čerstvý kopr a česnek
  • 3 vařená vejce
  • 6–9 koleček salátové okurky
  • 1 jarní cibulka
  • 1 zelená paprika
  • 100 g uzeného lososa

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme vlašský salát: brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme kyselé okurky, cibuli a kapii, uvařenou mrkev a celer – vše pokrájené na drobné kostičky. Přisypeme hrášek a salám nakrájený na nudličky. Osolíme, opepříme, vmícháme worcester a majonézu. Pokud je salát moc hustý, zředíme ho lákem z okurek. V žádném případě do salátu nepatří vařená vejce. Pak dáme do lednice odležet.

  2. Po vychlazení salát dáme do pohárů. Přidáme vejce rozkrojená na půlky a kolečka okurky. Přisypeme nasekanou cibulku a papriku. Vše přelijeme dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Navrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Minipizza

Minipizza

Mám ráda, když jsou trochu ostřejší. Kateřina Motyková, Guty
Všehochuť /03.03.15
Dort „kapr“

Dort „kapr“

Hlavně děti ocení jeho netradiční tvar a skvělou chuť ovoce.
Pavlína Mlčkovská,...
Všehochuť /13.01.09
Cuketové dortíky

Cuketové dortíky

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Všehochuť /20.07.18
Čtyřkolka

Čtyřkolka

Každý milovník autíček tento dortík ocení. Můžeš ho vytvořit podle chuti oslavence. ...
Všehochuť /23.07.10
Medovníkové vánoční svíčky

Medovníkové vánoční svíčky

Ze stejného základu se dá vymyslet mnoho variant.

Jitka Černá, Radomyšl

Všehochuť /27.11.16
Rizoletky s hovězím masem a špenátem

Rizoletky s hovězím masem a špenátem

Slané palačinky plněné mletým hovězím masem, smažené v trojobalu a podávané se ...

Všehochuť /25.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu