Reklama
Narozeninový dort
Fotogalerie:

Narozeninový dort

Martina Růžičková

Krupka

Záleží jen na vlastní fantazii...

Martina Růžičková, Krupka

Ingredience

  • 400 g polohrubá mouka
  • 300 g cukr krupice
  • 5 vejce
  • 1 kypřicí prášek
  • 100 ml voda
  • 200 ml olej
  • 4 lžíce kakao
  • 750 ml mléko
  • 2 ks čokoládový pudink
  • 200 g 70% čokoláda
  • 200 g máslo
  • 400 g cukr moučka
  • 400 g sušené mléko
  • 4 lžíce med
  • 2 lžíce voda
  • trocha mandlového barviva
  • 4 ks potravinářské barvivo
  • 1 sklenice marmeláda

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Zpracujeme mouku‚ 200 g cukru‚ vejce‚ kypřicí prášek‚ vodu, olej a kakao šlehačem do těsta‚ které vlijeme do vymazané dortové formy. Pečeme zvolna při 180 °C asi 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme z formy a podélně rozkrojíme na tři pláty.

  2. Připravíme hustý pudink z mléka a dvou pudinkových prášků. Do horkého pudinku nalámeme čokoládu a necháme ji rozpustit. Vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem a 100 g cukru.

  3. Na vále zpracujeme sušené mléko‚ 400 g cukru, med‚ vodu‚ mandlové aroma a barviva v hmotu‚ která se konzistencí podobá tužší modelíně. Jednotlivé pláty korpusu pomažeme marmeládou a krémem a navršíme je na sebe. Celý dort pak pomažeme zbylým krémem a necháme několik hodin chladit. Potahovací hmotu necháme na pár vteřin povolit v mikrovlnné troubě. Pomocí válečku vyválíme placku o tloušťce asi 5 mm, natočíme na váleček a přeneseme na korpus‚ kde ji přitiskneme k dortu a uhladíme.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí svíčková

Kuřecí svíčková

Podáváme ji s knedlíkem. Karolína Nová, Drahany
Všehochuť /17.02.13
Ovocný smajlík

Ovocný smajlík

Pozvi děti na neobvyklou svačinku.
Lenka Kolocová, Březno
Všehochuť /20.02.10
Mandlový dort s paštikou

Mandlový dort s paštikou

Na sladké moc nejsem, ale tenhle dort, ten si dám opravdu rád.

Pavel Zahradník, ...

Všehochuť /08.08.14
Opilí ježci

Opilí ježci

Veselé cukroví, které chutná doslova všem.
Šárka Chocová, Počáply
Všehochuť /13.01.09
Pivní koláč z kynutého těsta

Pivní koláč z kynutého těsta

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /21.11.18
Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Perníčky patří k mému nejoblíbenějšímu cukroví. Proto je ráda peču ...
Všehochuť /10.10.08
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama