Reklama
Myšky z vajec
Fotogalerie:

Myšky z vajec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Roztomilou svačinku kočkám radši neukazuj.


Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 9 hřebíčků
  • 3 ředkvičky
  • 3 stonky pažitky
  • na ozdobu lístky salátů a pampelišek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce si uvaříme natrvrdo ve vodě s trochou soli (aby nepopraskala), necháme zchladnout a oloupeme. Pak je podélně mírně seřízneme a položíme řeznou plochou na podložku.

  2. Hřebíček zapíchneme do vajec jako oči a nosík. Nad očima uděláme zářezy a vložíme do nich plátky ředkviček jako ouška.

  3. Stonky pažitky nakrájíme na velikost vousků a zapíchneme je z boku. Ocásek vytvoříme z kořínku ředkvičky. Myšky naaranžujeme na zelené lístky.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krabička na perníčky

Krabička na perníčky

Z tohoto těsta dělám vždy na Vánoce dárkovou dózu plnou nazdobených perníčků. ...
Všehochuť /25.08.11
Chutný ježek

Chutný ježek

Překvapí tě, jak něco tak jednoduchého ozdobí sváteční stůl.
Michala Chábková, ...
Všehochuť /11.04.11
Povidlové mrkváče

Povidlové mrkváče

Šátečky z jemného mrkvového těsta.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /24.05.17
Pečený krokodýl

Pečený krokodýl

Pečený krokodýl s náplní z čeho jen si vzpomenete.

Lucie Mačkalová, Prostějov

Všehochuť /07.03.12
Bloody Mary

Bloody Mary

Není nad to, vychutnat  si svůj oblíbený koktejl v klidu domova.

Hanka Březková, ...

Všehochuť /04.08.14
Sedlácké fondue

Sedlácké fondue

Chléb zapečený se zeleninou, slaninou a sýrem je opravdu výborný.

Diana Husárová, ...

Všehochuť /31.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu