Roztomilou svačinku kočkám radši neukazuj.
Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou
Ingredience
- 3 vejce
- špetka soli
- 9 hřebíčků
- 3 ředkvičky
- 3 stonky pažitky
- na ozdobu lístky salátů a pampelišek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce si uvaříme natrvrdo ve vodě s trochou soli (aby nepopraskala), necháme zchladnout a oloupeme. Pak je podélně mírně seřízneme a položíme řeznou plochou na podložku.
-
Hřebíček zapíchneme do vajec jako oči a nosík. Nad očima uděláme zářezy a vložíme do nich plátky ředkviček jako ouška.
-
Stonky pažitky nakrájíme na velikost vousků a zapíchneme je z boku. Ocásek vytvoříme z kořínku ředkvičky. Myšky naaranžujeme na zelené lístky.