Ingredience
- Korpus
- 6 vejce
- 140 g cukr krupice
- 150 g mouka hrubá
- 30 g máslo
- tuk na vymazání formy
- kokos strouhaný
- Krém
- 2 lžíce kokos strouhaný
- 150 ml mléko
- 1 lžíce pudink vanilkový
- 150–180 g máslo
- 1 cukr vanilkový
- 120 g cukr moučkový
- 2 lžičky rum
- Zdobení
- potravinářské barvivo červené
- rozinky
- kokos strouhaný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z bílků ušleháme sníh, přidáme 100 g cukru a ušleháme. 40 g cukru utřeme se žloutky‚ přidáme ke sněhu a pro-mícháme. Poté vmícháme mouku a rozehřáté máslo. Do vymazané a vysypané formy nalejeme těsto a pečeme ho v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut.
-
Uvaříme mléčný pudink a necháme zchladnout. Máslo s cukrem utřeme do pěny a po lžičkách vmícháme pudink.Přidáme rum a kokos.
-
Z poloviny korpusu vyřežeme tvar myši a druhou polovinu pomocí krému k základu přilepíme. Podle potřeby seřízneme, celé tělo potřeme krémem a posypeme kokosem. Jako oči použijeme rozinky, z části obarveného krému vytvoříme uši a čumáček. Necháme v chladu ztuhnout.