Reklama
Myška
Fotogalerie:

Myška

Iveta Drdová

Petřvald
Bylo to překvapení pro moji babičku k jejím narozeninám.
Iveta Drdová, Petřvald

Ingredience

  • Korpus
  • 6 vejce
  • 140 g cukr krupice
  • 150 g mouka hrubá
  • 30 g máslo
  • tuk na vymazání formy
  • kokos strouhaný
  • Krém
  • 2 lžíce kokos strouhaný
  • 150 ml mléko
  • 1 lžíce pudink vanilkový
  • 150–180 g máslo
  • 1 cukr vanilkový
  • 120 g cukr moučkový
  • 2 lžičky rum
  • Zdobení
  • potravinářské barvivo červené
  • rozinky
  • kokos strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků ušleháme sníh, přidáme 100 g cukru a ušleháme. 40 g cukru utřeme se žloutky‚ přidáme ke sněhu a pro-mícháme. Poté vmí­chá­me mouku a ro­zehřáté máslo. Do vy­mazané a vysypané formy nalejeme těsto a pečeme ho v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut.
  2. Uvaříme mléčný pudink a necháme zchladnout. Máslo s cukrem utřeme do pěny a po lžičkách vmícháme pudink.Přidáme rum a kokos.
  3. Z poloviny korpusu vyřežeme tvar myši a druhou polovinu pomocí krému k základu přilepíme. Podle potřeby seřízneme, celé tělo potřeme krémem a posypeme kokosem. Jako oči použijeme rozinky, z části obarveného krému vy­tvoříme uši a čumáček. Ne­cháme v chladu ztuhnout.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Jitka Houzarová, Písek
Všehochuť /22.03.18
Pina

Pina

Vynikající koktejl z tequily s rafinovanou  sladkokyselou chutí.

Jitka ...

Všehochuť /24.07.14
Pochoutka nejen pro pivaře

Pochoutka nejen pro pivaře

Pobaví hosty, dá se věnovat i jako dárek.

Lenka Maryšková, Turnov

Všehochuť /29.01.13
Šneci se sýrovou omáčkou

Šneci se sýrovou omáčkou

Milují je i děti, líbí se jim, že je maso napíchnuté ve velikosti soust ...

Všehochuť /24.09.13
Palačinkový předkrm

Palačinkový předkrm

Trošku složitější předpis, ale skvělý výsledek.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

...
Všehochuť /07.07.14
Česnek schovaný v soli

Česnek schovaný v soli

Skvělý pomocník v kuchyni, který ti ušetří spoustu času.

Tomáš Mika, ...

Všehochuť /21.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu