Další chytrý tah, jak zhodnotit sladkou dobrotu z obchodu a přeměnit ji v lahodný novotvar. Rychlé, nevšední – a hlavně výtečné! Jen byste měli mít jistotu, že používáte čerstvá a zdravotně nezávadná vejce, protože žloutek nebude podléhat tepelné úpravě!
Suroviny
Postup
Čokoládu nalámejte do nádoby robota a rozmixujte ji. Přidejte žloutek i změklé máslo a vše promíchejte, aby vznikla vláčná hmota. Tu pak přesuňte do plastové krabičky, třeba od zmrzliny, a rozetřete (obojí jde nejlíp pomocí plastové nebo gumové stěrky). Nechte v nádobce na chladném místě ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Ztuhlou hmotu vyklopte (ohebný plast vám to usnadní), nakrájejte ji na drobné kostky nebo obdélníky a ty přelévejte rozpuštěnou polevou. Až zatuhne, můžete ji ještě štětečkem dozdobit jinou barvou hotové polevy. Kdo si netroufá na pracnější bonbonky nebo je v časové tísni, může vláčnou hmotu místo do krabičky hned vkládat do papírových košíčků a po zatuhnutí je jenom přelít polevou.
Komentáře