Reklama
Mořská panna
Fotogalerie:

Mořská panna

Lucie Bradová

Klatovy

Kráska, která udělá radost každému muži.

Lucie Bradová, Klatovy

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 listové těsto
  • trocha sůl
  • 1 vejce na potření
  • 50 g suchý salám
  • několik kousků na ozdobu hřebíček
  • 3 lžíce pomazánkové máslo
  • 1 vejce natvrdo
  • 1–2 uzený korbáčik
  • 1 ředkvička nebo červená paprika

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z listového těsta vyválíme placku. Vyřízneme tvar mořské panny. Těsto osolíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Na ocas poklademe kolečka salámu, oči a pupík vytvoříme z hřebíčku.

  2. Pečeme při 180 °C 10–15 minut. Po upečení doděláme prsa z půlek vejce uvařeného natvrdo, které k tělu přilepíme pomazánkovým máslem, stejně jako copy a rty, které vyřízneme z ředkvičky nebo papriky. Podle fantazie pannu dozdobíme čerstvými květinami. Pokud máme dost trpělivosti, ještě vyskládáme šupiny z plátků mandlí.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kořeněná zmrzlinka se smetanou

Kořeněná zmrzlinka se smetanou

Podávej s ovocem a lístky máty. Dana Pilná, Děčín
Všehochuť /03.08.17
Špekáčky v kukuřičné krustě

Špekáčky v kukuřičné krustě

Jana Dostálková, Praha
Všehochuť /04.08.18
Vepřové s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Vepřové s fazolovými lusky v medové omáčce s rozmarýnem

Tento recept jsem si vymyslela v situaci, kdy jsem na cibulce restovala plátky vepřové ...

Všehochuť /18.02.13
Dezert z margotky a koka sušenek

Dezert z margotky a koka sušenek

V létě si dopřáváme buď ovocné, nebo osvěžující tvarohové moučníky.

Olga ...

Všehochuť /14.07.17
Povidlové mrkváče

Povidlové mrkváče

Šátečky z jemného mrkvového těsta.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /24.05.17
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu