Reklama
Mikrofon
Fotogalerie:

Mikrofon

Jarka Bernatíková
Jarka Bernatíková
Havířov

Pro oslavence, jejichž koníčkem je zpěv.

Jarka Bernartíková, Havířov

Ingredience

  • Ingredience
  • 3 lžíce kakao
  • 200 g hladká mouka
  • 5 vejce
  • 5 lžic olej
  • 200 g cukr krupice
  • Krém
  • 150 g máslo
  • 100 g cukr moučka
  • 250 g mléko
  • 30 g hladká mouka
  • 100 g hořká čokoláda
  • Marcipán
  • 1 krabice sušené mléko
  • 1 plechovka salko
  • 50–100 ml voda
  • 1 lžička mandlové aroma
  • 1 lžička olej
  • dle potřeby cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Do misky dáme kakao, dovážíme do 200 g moukou a promícháme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháváme žloutky a po lžících olej. Zlehka vmícháme mouku s kakaem a nakonec sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy‚ nejlépe s ostrými hranami‚ aby se lépe krájelo. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 30 minut. Necháme vychladnout.

  2. Studený korpus nakrájíme na díly‚ ze kterých vytvoříme mikrofon. Spodní část pokapeme rumem a namažeme čokoládovým krémem. Krémem díly spojujeme a natřeme i boky a povrch. Dáme ztuhnout.

  3. Potřeby na marcipán smícháme‚ těsto propracujeme, až má konzistenci plastelíny. Pak je dáme mezi dva igelity a rozválíme. Vykrojíme tvary na mikrofon a díly z piškotu obalíme marcipánem.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocné rýžové bábovičky

Ovocné rýžové bábovičky

Eva Červánková, Praha
Všehochuť /27.10.18
Kuřecí svíčková

Kuřecí svíčková

Podáváme ji s knedlíkem.

Karolína Nová, Drahany

Všehochuť /17.02.13

Rozkvetlá bramborová kaše

Tahle veselá večeře se všem líbila.

Anna Skoumalová, Klučov

Všehochuť /24.08.15
Sovičky z vajíček

Sovičky z vajíček

Vydatná večeře, která děti rozveselí.

Kateřina Nová, Havířov

Všehochuť /19.02.17
Švestková čokoláda

Švestková čokoláda

Jana Slámová, Kladno

Všehochuť /30.09.19
Veselá svačina

Veselá svačina

Podle mého nemusí být obyčejný chleba fádní.
Jana Cibulová, Cheb
Všehochuť /09.04.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu