Pro oslavence, jejichž koníčkem je zpěv.
Jarka Bernartíková, Havířov
Ingredience
- Ingredience
- 3 lžíce kakao
- 200 g hladká mouka
- 5 vejce
- 5 lžic olej
- 200 g cukr krupice
- Krém
- 150 g máslo
- 100 g cukr moučka
- 250 g mléko
- 30 g hladká mouka
- 100 g hořká čokoláda
- Marcipán
- 1 krabice sušené mléko
- 1 plechovka salko
- 50–100 ml voda
- 1 lžička mandlové aroma
- 1 lžička olej
- dle potřeby cukr moučka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do misky dáme kakao, dovážíme do 200 g moukou a promícháme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháváme žloutky a po lžících olej. Zlehka vmícháme mouku s kakaem a nakonec sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy‚ nejlépe s ostrými hranami‚ aby se lépe krájelo. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 30 minut. Necháme vychladnout.
-
Studený korpus nakrájíme na díly‚ ze kterých vytvoříme mikrofon. Spodní část pokapeme rumem a namažeme čokoládovým krémem. Krémem díly spojujeme a natřeme i boky a povrch. Dáme ztuhnout.
-
Potřeby na marcipán smícháme‚ těsto propracujeme, až má konzistenci plastelíny. Pak je dáme mezi dva igelity a rozválíme. Vykrojíme tvary na mikrofon a díly z piškotu obalíme marcipánem.