Reklama
Meruňkové bábovičky
Fotogalerie:

Meruňkové bábovičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ovocný dezert, který je lepší než většina kupovaných pudinků a želé.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Ingredience

  • 1 mletá želatina (20 g)
  • 150 ml 12% smetany
  • 500 g meruněk
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • na ozdobu meruňky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu namočíme do studené smetany a necháme nabobtnat.

  2. Pak ji rozpustíme v kastrůlku, pozor, nesmí se vařit. Dále postupujeme podle návodu. Meruňky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme a dáme do hrnce. Podlijeme je vodou, přidáme citronovou šťávu a cukry. Ovoce povaříme do změknutí a rozmixujeme ponorným mixérem nebo protlačíme přes síto.

    			
          
  3. Vmícháme želatinu a směs nalijeme do malých báboviček tence vytřených olejem a necháme v chladu ztuhnout. Vyklopíme, ozdobíme meruňkou a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokoládové překvapení pro sparťany

Čokoládové překvapení pro sparťany

Také máš doma fanouška Sparty? Tak to zkus. Martina Kočková, Mikulášovice
Všehochuť /14.02.17
Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Po celý den jen spěcháte a těšíte se domů, kde s rodinou u večeře proberete ...

Všehochuť /04.02.20
Bábovka z bůčku

Bábovka z bůčku

Podáváme s octem a nakrájenou cibulkou.

Magda Lacková, Domažličky

Všehochuť /12.02.14
Špenátové slunce

Špenátové slunce

Pro všechny milovníky špenátu.

Marie Vodová, Vyškov

Všehochuť /04.03.16
Žabky

Žabky

S žabkami mám úspěch na všech večírcích.
Radoslava Hrušková, Rokycany
...
Všehochuť /20.10.10
Prasátka

Prasátka

Soňa Kamenská, Banská Bystrica

Všehochuť /17.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu