Reklama
Medovníkové vánoční svíčky
Fotogalerie:

Medovníkové vánoční svíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ze stejného základu se dá vymyslet mnoho variant.

Jitka Černá, Radomyšl

Ingredience

  • 6 lžic mléka
  • 2 vejce
  • 200 g cukru
  • 3 lžíce medu
  • 90 g tuku
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 600 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • Krém:
  • 1 l mléka
  • 12 lžic dětské krupičky
  • 3 lžíce cukru
  • 750 g másla
  • Potahovací hmota:
  • 400 g plnotučného sušeného mléka
  • 400 g cukru moučky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 mandlové aroma
  • dle potřeby cukerný sirup (100 g cukru krystalu, 100 ml vody – svařit)
  • podle potřeby potravinářské barvy

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. V kastrůlku nad párou zahřejeme směs mléka, vajec, cukru, medu a tuku. Necháme vychladnout a promícháme se sodou, moukou a kypřicím práškem. Vypracujeme těsto a vyválíme na placky. Vykrojíme je podle předem připravené předlohy a upečeme. 

  2. Z mléka, cukru a krupičky uvaříme kaši a po vychladnutí ji smícháme s máslem.

  3. Ze sušeného mléka, cukru moučky, oleje, mandlového aroma a cukerného sirupu zaděláme potahovací hmotu tak, aby byla mírně lepivá. Necháme ji v igelitu do druhého dne odpočinout, pak rozdělíme na jednotlivé části, podle potřeby obarvíme a důkladně propracujeme (musí být jako modelína).

  4. Placky spojíme změklým krémem a necháme v chladu ztuhnout. Nakonec je potáhneme hmotou a dozdobíme.


Pošli recept! 12/2015 (2.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí svíčková

Kuřecí svíčková

Podáváme ji s knedlíkem. Karolína Nová, Drahany
Všehochuť /17.02.13
Jak na rekonstrukci kuchyně bez zádrhelů

Jak na rekonstrukci kuchyně bez zádrhelů

Vedle koupelny je kuchyň místností, jejíž rekonstrukce vám dá nejvíce zabrat. Když ...

Všehochuť /10.02.20
Bazalkové palačinky s párkovým ragú

Bazalkové palačinky s párkovým ragú

Jemné palačinky plněné ragú z párků a zeleniny.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - ...

Všehochuť /16.09.14
Janiny „nechtěné“ brambory

Janiny „nechtěné“ brambory

Nechtěné brambory jsme je nazvali proto, že byly malé a nikomu se nechtělo je loupat....

Všehochuť /01.10.13
Domácí tavený sýr z tvarohu

Domácí tavený sýr z tvarohu

Když jsem tento recept dostala e-mailem, nevěřila jsem, že je něco takového možné. ...

Všehochuť /05.04.13
Klobásové buchty

Klobásové buchty

Někdy přidám místo eidamu třeba nivu.

Lenka Maryášová, Slavičín

Všehochuť /25.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu