Reklama
Medové pečivo
Fotogalerie:

Medové pečivo

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdobíme 1–2 dny po upečení, poleva líp drží.

Ludmila Čuvalová, Prusinovice

Ingredience

  • 650 g prosáté hladké mouky
  • 250 g cukru moučky
  • 100 g tekutého medu
  • 50 g sádla
  • 3 vejce + 1 žloutek + 1 vejce na potření
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička sody bikarbony
  • Poleva:
  • 1 bílek
  • 150 g prosátého cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

1 dort

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechny suroviny zpracujeme v těsto a necháme přes noc odpočinout v lednici. Rozválíme je na plát silný 4–5 mm. Vykrájíme libovolné tvary a rozložíme je na plech s pečicím papírem. Potřeme je vodou s trochou rozšlehaného vejce a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po upečení horký perník potřeme rozšlehaným vejcem, aby získal lesk.

  2. Připravíme si polevu. Bílek s prosátým cukrem ušleháme dotuha. Podle potřeby dosypeme cukr či přidáme bílek, aby poleva netekla či nebyla příliš tuhá. Zdobíme kornoutkem či zdobičkou.

  3. Pokud si troufneme na lepené tvary, je potřeba nechat dobře uschnout základnu a až poté lepit další patro dortu či střechu chaloupky, jinak by se vše zbortilo. 


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ježci s překvapením

Ježci s překvapením

Veselí ježečci potěší děti i dospělé. Naše děti nerady jí maso, ...
Všehochuť /08.06.10
Žirafa

Žirafa

Kterému prckovi by neudělala radost?

Romana Borýsková, Jevíčko

Všehochuť /30.05.16
Okurkový drak

Okurkový drak

Pohosti děti zdravou svačinkou, která se navíc bude malým oslavencům i líbit.

Irena ...

Všehochuť /15.05.13
Srdíčka z párků

Srdíčka z párků

Proč by večeře nemohla být zamilovaná?
Pavla Kazdová, Třeboň
Všehochuť /29.09.08
Netradiční kytice

Netradiční kytice

Kytice opravdu může potěšit i muže!

Adam Veselský, Olomouc

Všehochuť /28.01.17
Polentové caprese knedlíky

Polentové caprese knedlíky

Spojení chutí italské a české kuchyně.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /04.05.15
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama