Reklama
Medové pečivo
Fotogalerie:

Medové pečivo

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdobíme 1–2 dny po upečení, poleva líp drží.

Ludmila Čuvalová, Prusinovice

Ingredience

  • 650 g prosáté hladké mouky
  • 250 g cukru moučky
  • 100 g tekutého medu
  • 50 g sádla
  • 3 vejce + 1 žloutek + 1 vejce na potření
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička sody bikarbony
  • Poleva:
  • 1 bílek
  • 150 g prosátého cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

1 dort

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechny suroviny zpracujeme v těsto a necháme přes noc odpočinout v lednici. Rozválíme je na plát silný 4–5 mm. Vykrájíme libovolné tvary a rozložíme je na plech s pečicím papírem. Potřeme je vodou s trochou rozšlehaného vejce a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po upečení horký perník potřeme rozšlehaným vejcem, aby získal lesk.

  2. Připravíme si polevu. Bílek s prosátým cukrem ušleháme dotuha. Podle potřeby dosypeme cukr či přidáme bílek, aby poleva netekla či nebyla příliš tuhá. Zdobíme kornoutkem či zdobičkou.

  3. Pokud si troufneme na lepené tvary, je potřeba nechat dobře uschnout základnu a až poté lepit další patro dortu či střechu chaloupky, jinak by se vše zbortilo. 


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaný krokodýl

Slaný krokodýl

Může být originálním dárkem k narozeninám. Dalila Mochalová, Liberec
Všehochuť /16.11.09
Hrotek

Hrotek

Připravuji ho nejen pro vnoučata k oslavám, ale už i na svatební stoly.
Jožka ...
Všehochuť /12.12.08
Slané pečivo z nivy

Slané pečivo z nivy

Tyto netradiční jednohubky mají vždycky úspěch.
Markéta Zemánková, ...
Všehochuť /11.08.08
Pirátské lodě

Pirátské lodě

Proč si nepochutnat také očima?

Květa Borůvková, Přerov

Všehochuť /23.09.15
Sirup ze sedmikrásek

Sirup ze sedmikrásek

Podporuje odkašlávání a působí protizánětlivě.
Petra Bláhová, Bojkovice
Všehochuť /26.08.11
Hemenex v těstíčku

Hemenex v těstíčku

Toto jídlo se dá připravit třeba jako večeře. Nejlepší je studené.

Vladimíra ...

Všehochuť /11.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu