Reklama
Medové pečivo
Fotogalerie:

Medové pečivo

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdobíme 1–2 dny po upečení, poleva líp drží.

Ludmila Čuvalová, Prusinovice

Ingredience

  • 650 g prosáté hladké mouky
  • 250 g cukru moučky
  • 100 g tekutého medu
  • 50 g sádla
  • 3 vejce + 1 žloutek + 1 vejce na potření
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička sody bikarbony
  • Poleva:
  • 1 bílek
  • 150 g prosátého cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

1 dort

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechny suroviny zpracujeme v těsto a necháme přes noc odpočinout v lednici. Rozválíme je na plát silný 4–5 mm. Vykrájíme libovolné tvary a rozložíme je na plech s pečicím papírem. Potřeme je vodou s trochou rozšlehaného vejce a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po upečení horký perník potřeme rozšlehaným vejcem, aby získal lesk.

  2. Připravíme si polevu. Bílek s prosátým cukrem ušleháme dotuha. Podle potřeby dosypeme cukr či přidáme bílek, aby poleva netekla či nebyla příliš tuhá. Zdobíme kornoutkem či zdobičkou.

  3. Pokud si troufneme na lepené tvary, je potřeba nechat dobře uschnout základnu a až poté lepit další patro dortu či střechu chaloupky, jinak by se vše zbortilo. 


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kořeněná zmrzlinka se smetanou

Kořeněná zmrzlinka se smetanou

Podávej s ovocem a lístky máty. Dana Pilná, Děčín
Všehochuť /03.08.17
Naložený hermelín

Naložený hermelín

Připraveno podle receptu

Anety Liškové z Děčína

Všehochuť /05.01.18
Pečená pochoutka se sýrem a mandlemi

Pečená pochoutka se sýrem a mandlemi

Mandle a brambory tvoří neobvyklou, ale výtečnou kombinaci!
Eva Veselá, Most
Všehochuť /17.06.12
Duhová koprová omáčka

Duhová koprová omáčka

Lenka Šimečková, Havířov

Všehochuť /16.03.18
Chaloupka

Chaloupka

Hlavní ingrediencí je pořádná dávka fantazie.

Monika Jarošová, Polná

Všehochuť /17.12.14
Netradiční zákusek

Netradiční zákusek

Dort vypadá jako sladký, ale nenech se splést.
Jitka Vyková, Přelouč
Všehochuť /05.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu