Reklama
Reklama
Medové pečivo
Fotogalerie:

Medové pečivo

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdobíme 1–2 dny po upečení, poleva líp drží.

Ludmila Čuvalová, Prusinovice

Ingredience

  • 650 g prosáté hladké mouky
  • 250 g cukru moučky
  • 100 g tekutého medu
  • 50 g sádla
  • 3 vejce + 1 žloutek + 1 vejce na potření
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička sody bikarbony
  • Poleva:
  • 1 bílek
  • 150 g prosátého cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

1 dort

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Všechny suroviny zpracujeme v těsto a necháme přes noc odpočinout v lednici. Rozválíme je na plát silný 4–5 mm. Vykrájíme libovolné tvary a rozložíme je na plech s pečicím papírem. Potřeme je vodou s trochou rozšlehaného vejce a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po upečení horký perník potřeme rozšlehaným vejcem, aby získal lesk.

  2. Připravíme si polevu. Bílek s prosátým cukrem ušleháme dotuha. Podle potřeby dosypeme cukr či přidáme bílek, aby poleva netekla či nebyla příliš tuhá. Zdobíme kornoutkem či zdobičkou.

  3. Pokud si troufneme na lepené tvary, je potřeba nechat dobře uschnout základnu a až poté lepit další patro dortu či střechu chaloupky, jinak by se vše zbortilo. 


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlebový dort se sýrem

Chlebový dort se sýrem

Doma na sladké moc nejsme, tenhle nám chutná mnohem víc. Marie Kratochvílová, Praha
Všehochuť /14.02.17
Zakletý had

Zakletý had

Snažím se pro děti vymyslet k narozeninám vždy něco nového. Pohádku o zakletém hadovi ...

Všehochuť /20.04.16
Kapřík

Kapřík

Dort je vhodný jak na vánoční stůl, tak jako dárek pro rybáře.

Hana Šátralová,...

Všehochuť /28.11.16
Bramborák s červenou řepou

Bramborák s červenou řepou

Výborný nápad, jak ozvláštnit obyčejný bramborák.

Renata Slavíčková, Velké ...

Všehochuť /16.06.17
Dort motýlek

Dort motýlek

Pokud umíš péct, zkus vyrobit motýla.
Maja Kravčenková Povážská Bystrica
Všehochuť /01.09.08
Salátová ryba

Salátová ryba

Studená mísa poskládaná netradičním způsobem.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /10.12.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama