Trochu neobvyklé, ale pochutnali jsme si na nich.
Jana Remková, Orlová
Ingredience
- 2 vejce
- 2–3 lžíce medu
- 1 smetana ke šlehání
- 1 lžíce kakaa
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky s medem vyšleháme do pěny. V jiné nádobě vyšleháme tuhý sníh z bílků a v další šlehačku. Všechny vyšlehané ingredience opatrně smícháme. Do části hmoty přimícháme kakao, aby vznikly dvoubarevné nanuky.
-
Směsí plníme formičky na nanuky, co zbude, dáme do plastové krabičky. Vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout. Po vyjmutí z lednice dáme nanuky na pár vteřin pod horkou tekoucí vodu, abychom je mohli dobře vyjmout z formičky.