Reklama
Med z černého bezu
Fotogalerie:

Med z černého bezu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Andrea Jílková, Polička

Ingredience

  • 1 velký citron
  • 25 květů černého bezu
  • 1 l vody
  • 1 kg třtinového cukru

Doba přípravy

Počet porcí

8 sklenic

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Citron oloupeme a nakrájíme na kolečka. Květy opereme a odstříháme velké stonky. Květy s citronem povaříme 20 minut v litru vody a necháme 24 hodin vyluhovat.

  2. Druhý den přecedíme přes plátno, do šťávy přidáme cukr a vaříme, až se začne táhnout.

  3. Horký med plníme do sklenic a zavíčkujeme. Je skvělý při nachlazení do čaje.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Myšky z vařených vajec

Myšky z vařených vajec

Občas hlídám mladšího bráchu. Je celkem fajn, jen s jídlem někdy bojujeme. Abych do ...
Všehochuť /06.08.08
Játrové kuličky

Játrové kuličky

Dušená játra nejsou špatná, ale v této úpravě mi chutnají mnohem víc. Jsou to takové...

Všehochuť /24.03.14
Veselí jahodoví skřítci

Veselí jahodoví skřítci

Výborný tip na dětské oslavy, rauty nebo jen tak na chuť.

Veronika ...

Všehochuť /02.03.17
Domácí tavený sýr z tvarohu

Domácí tavený sýr z tvarohu

Když jsem tento recept dostala e-mailem, nevěřila jsem, že je něco takového možné. ...

Všehochuť /05.04.13
Pikantule

Pikantule

Výborný a snadný oběd.

Eliška Kudlíková, Valašské Klobouky

Všehochuť /24.10.12
Dort zahrádka

Dort zahrádka

Dort nemusí být vždy jen kulatý, máslový nebo šlehačkový. Ten můj nepečený je ...
Všehochuť /22.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu