Reklama
Masovo-vaječná bábovka
Fotogalerie:

Masovo-vaječná bábovka

Anna Ešnerová

Hradec Králové

Doma jsme spíš na maso než na sladké, a tahle chutná i studená.

Anna Ešnerová, Hradec Králové

Ingredience

  • 2 housky
  • 50 g slanina
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 300 g vepřový bůček
  • 300 g přední hovězí maso
  • 2 vejce
  • sůl podle potřeby
  • trocha drceného kmínu
  • trocha majoránky
  • tuk a strouhanka
  • Náplň:
  • 5 ks vejce
  • 1 červená paprika

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Housky pokrájíme na kostičky a pokropíme je vodou. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou paprikovou nebo anglickou slaninu a přidáme k ní nadrobno nasekanou cibulku i česnek. Společně ještě krátce osmažíme, pak obsah pánve vlijeme do mísy s namočenou houskou.

  2. Natvrdo uvaříme 5 vajec (podle velikosti formy) a nakrájíme červenou papriku na proužky. Tím máme připravenou náplň.

  3. Maso pomeleme, přidáme do mísy k ostatním surovinám a rozklepneme 2 vejce. Osolíme podle potřeby, okořeníme a vše důkladně promícháme. Bábovkovou formu vymažeme tukem (nejlépe sádlem) a vysypeme jemnou strouhankou. Pak ji naplníme polovinou připravené masové směsi.

  4. Uvařená a oloupaná celá vejce spolu s paprikou naskládáme na maso do kruhu. Navršíme zbývající masovou směs. Mírně přitiskneme a uhladíme.

  5. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut. Bábovku vyjmeme z trouby a vyklopíme. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory, případně s čerstvým pečivem a nakládanou zeleninou.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šneci s uzeným a nivou

Šneci s uzeným a nivou

Uzené s nivou nezklame Podle receptu Sandry Bergerové z Pardubic
Všehochuť /15.04.19
Zakletý had

Zakletý had

Snažím se pro děti vymyslet k narozeninám vždy něco nového. Pohádku o zakletém hadovi ...

Všehochuť /20.04.16
Sýrový  chleba

Sýrový chleba

Výborný samotný nebo ke grilovanému masu.

Božena Janoušková, Sedlčany

Všehochuť /01.11.16
Palačinková bomba

Palačinková bomba

Zelenina může být i mrazená.

Petr Vozihnoj, Šumperk

Všehochuť /17.11.16
Karbanátky z pýchavky s vepřovým masem

Karbanátky z pýchavky s vepřovým masem

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /07.08.18
Chlebíčky pro děti

Chlebíčky pro děti

Dobroty na oslavu pro děti by měly být nejen zdravé a chutné, ale i zajímavé.
Vlasta ...
Všehochuť /13.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu