Reklama
Reklama
Mandlové košíčky se žloutkovým krémem
Fotogalerie:

Mandlové košíčky se žloutkovým krémem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdena Kovářová, Milín

Ingredience

  • 6 vajec
  • 1 vanilinový cukr
  • 6 lžic cukru krupice
  • 4 lžíce másla
  • 7 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžíce mletých mandlí
  • 1 kypřicí prášek
  • KRÉM:
  • 6 žloutků
  • 300 ml mléka
  • 200  g cukru
  • 6 lžic hladké mouky
  • 250 g másla
  • čokoládová nebo ovocná vajíčka

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo a po částech mouku s kypřicím práškem a nakonec vmícháme mandle. Košíčky plníme do 2/3 a pečeme při 180 °C dorůžova.

  2. Krém: žloutky, cukr, mouku smícháme s mlékem a vaříme jako pudink. Po vychladnutí vmícháme do našlehaného másla.

  3. Krém dáme do cukrářského sáčku a nazdobíme košíčky, nahoru položíme čokoládová nebo ovocná minivajíčka.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Máslový had

Máslový had

Netradiční moučník, který potěší hlavně děti. Šárka Lehovcová, Varnsdorf
Všehochuť /05.08.09
Sexmise

Sexmise

Skvělý míchaný alkoholický nápoj, který zaujme svým vzhledem i chutí.

Pavel ...

Všehochuť /18.07.14
Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Všehochuť /27.05.18
Kapříci pro rybáře

Kapříci pro rybáře

Udělá radost všem rybářům.
Tereza Jiroušková, Strakonice
Všehochuť /27.09.11
Roláda mašinka

Roláda mašinka

Ráda peču sladké zejména pro vnučku. Mašinku chtěla ke svátku, tak jsem ji upekla, ...
Všehochuť /14.11.08
Pohodový hrošík

Pohodový hrošík

U pečení se bavím, pak jde práce pěkně od ruky.

Romana Borýsková, Jevíčko

...
Všehochuť /25.08.16
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama