Reklama
Chyba
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 132
Listové kraslice se špenátem
Fotogalerie:

Listové kraslice se špenátem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Děláme si je na Zelený čtvrtek.

Lenka Sojková, Chomutov

Ingredience

  • 200 g čerstvý špenát
  • sůl dle potřeby
  • 9 křepelčích vajec (nebo 3 slepičí)
  • 4 ks čerstvé žampiony
  • 12 ks černé olivy
  • 100 g niva
  • 1 malá plechovka sterilovaná kukuřice
  • 1 listové těsto
  • hladká mouka na podsypání
  • sušené bylinky dle chuti (oregano, medvědí česnek nebo tymián)
  • 100 g smetana na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Špenátové listy omyjeme, spaříme vroucí vodou a necháme trochu zchladnout. Poté z nich vymačkáme vodu, hmotu pokrájíme na kousky a osolíme.
  2. Vejce uvaříme natvrdo (křepelčím stačí asi 2 minuty) a necháme vychladnout. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky, olivy pokrájíme na kolečka, nivu nastrouháme nahrubo. Kukuřici slijeme.

  3. Z tvrdého papíru si vystřihneme tvar vajíčka o velikosti asi 1/2 plechu. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme placku takové velikosti, abychom z ní vykrojili dvě kraslice. Ty přeneseme na plech a zdobíme připravenými surovinami dle fantazie, necháme však volné asi centimetrové okraje.

  4. Hotové kraslice posypeme sušenými bylinkami a zakapeme několika lžičkami smetany (budou šťavnatější). Pečeme na 200 °C, dokud okraje těsta nezezlátnou.

    TIP : Místo špenátu můžeš použít mladé kopřivy nebo listy medvědího česneku.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechový dort

Ořechový dort

Dárek, který jistě potěší všechny malé oslavence. Eva Obadalová, Valašské Klobouky...
Všehochuť /20.10.10
Ptáček

Ptáček

Je to jen inspirace, postupuj dle fantazie.

Alena Řežábková, Příbram

Všehochuť /29.05.15
Nádherný slaný dort

Nádherný slaný dort

Nádherný slaný dort, vynikající dárek k narozeninám pro přátele.

Jan Richter, ...

Všehochuť /05.03.12
Dort s růžemi ze salámu

Dort s růžemi ze salámu

Má vždycky velký úspěch.

Miroslava Gacková, Dolní Domaslavice

Všehochuť /31.07.14
B - Ocean

B - Ocean

Zajímavý míchaný alkoholický drink.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

...
Všehochuť /20.08.12
Oslík Ijáček

Oslík Ijáček

Takový sladký drobek udělá radost každému.

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /05.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu