Reklama
Listové kraslice se špenátem
Fotogalerie:

Listové kraslice se špenátem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Děláme si je na Zelený čtvrtek.

Lenka Sojková, Chomutov

Ingredience

  • 200 g čerstvý špenát
  • sůl dle potřeby
  • 9 křepelčích vajec (nebo 3 slepičí)
  • 4 ks čerstvé žampiony
  • 12 ks černé olivy
  • 100 g niva
  • 1 malá plechovka sterilovaná kukuřice
  • 1 listové těsto
  • hladká mouka na podsypání
  • sušené bylinky dle chuti (oregano, medvědí česnek nebo tymián)
  • 100 g smetana na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Špenátové listy omyjeme, spaříme vroucí vodou a necháme trochu zchladnout. Poté z nich vymačkáme vodu, hmotu pokrájíme na kousky a osolíme.
  2. Vejce uvaříme natvrdo (křepelčím stačí asi 2 minuty) a necháme vychladnout. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky, olivy pokrájíme na kolečka, nivu nastrouháme nahrubo. Kukuřici slijeme.

  3. Z tvrdého papíru si vystřihneme tvar vajíčka o velikosti asi 1/2 plechu. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme placku takové velikosti, abychom z ní vykrojili dvě kraslice. Ty přeneseme na plech a zdobíme připravenými surovinami dle fantazie, necháme však volné asi centimetrové okraje.

  4. Hotové kraslice posypeme sušenými bylinkami a zakapeme několika lžičkami smetany (budou šťavnatější). Pečeme na 200 °C, dokud okraje těsta nezezlátnou.

    TIP : Místo špenátu můžeš použít mladé kopřivy nebo listy medvědího česneku.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná zelná hlávka

Plněná zelná hlávka

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Všehochuť /18.09.19
Panenský polibek

Panenský polibek

Míchaný alkoholický koktejl, který se hodí pro zamilované páry.

Pavel ...

Všehochuť /02.08.12
Bazalkové máslo

Bazalkové máslo

Nejlépe podávat s francouzskou bagetou.

Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí

Všehochuť /19.08.12
Znak Baníku Ostrava

Znak Baníku Ostrava

Dort, na kterém si pochutnají fanoušci.

Alena Vaňková, Bystřice

Všehochuť /30.11.15
Masový dort se salámovými růžemi

Masový dort se salámovými růžemi

Pochoutka pro ty, co sladké moc nemusí.

Ladislava Šálová, Přelouč

Všehochuť /09.02.13
Plněný grilovaný chléb

Plněný grilovaný chléb

Skvělý tip na neobvyklou večeři.
Irena Zelenková, Rakovník
Všehochuť /09.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu