Reklama
Listové kraslice se špenátem
Fotogalerie:

Listové kraslice se špenátem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Děláme si je na Zelený čtvrtek.

Lenka Sojková, Chomutov

Ingredience

  • 200 g čerstvý špenát
  • sůl dle potřeby
  • 9 křepelčích vajec (nebo 3 slepičí)
  • 4 ks čerstvé žampiony
  • 12 ks černé olivy
  • 100 g niva
  • 1 malá plechovka sterilovaná kukuřice
  • 1 listové těsto
  • hladká mouka na podsypání
  • sušené bylinky dle chuti (oregano, medvědí česnek nebo tymián)
  • 100 g smetana na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Špenátové listy omyjeme, spaříme vroucí vodou a necháme trochu zchladnout. Poté z nich vymačkáme vodu, hmotu pokrájíme na kousky a osolíme.
  2. Vejce uvaříme natvrdo (křepelčím stačí asi 2 minuty) a necháme vychladnout. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky, olivy pokrájíme na kolečka, nivu nastrouháme nahrubo. Kukuřici slijeme.

  3. Z tvrdého papíru si vystřihneme tvar vajíčka o velikosti asi 1/2 plechu. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme placku takové velikosti, abychom z ní vykrojili dvě kraslice. Ty přeneseme na plech a zdobíme připravenými surovinami dle fantazie, necháme však volné asi centimetrové okraje.

  4. Hotové kraslice posypeme sušenými bylinkami a zakapeme několika lžičkami smetany (budou šťavnatější). Pečeme na 200 °C, dokud okraje těsta nezezlátnou.

    TIP : Místo špenátu můžeš použít mladé kopřivy nebo listy medvědího česneku.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medovníkové vánoční svíčky

Medovníkové vánoční svíčky

Ze stejného základu se dá vymyslet mnoho variant. Jitka Černá, Radomyšl
Všehochuť /27.11.16
Vodnické palačinky

Vodnické palačinky

Proč by palačinky měly být vždy upraveny jen nasladko?

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /17.04.15
Okurkový drak

Okurkový drak

Pohosti děti zdravou svačinkou, která se navíc bude malým oslavencům i líbit.

Irena ...

Všehochuť /15.05.13
Medové pečivo

Medové pečivo

Zdobíme 1–2 dny po upečení, poleva líp drží.

Ludmila Čuvalová, Prusinovice

Všehochuť /03.11.16
Potkali se u Kolína

Potkali se u Kolína

Korpus i krém můžeš ochutit kakaem, kokosem, rumem nebo ořechy.

Daniela Schachlová, ...

Všehochuť /01.06.14
Chlebový dort se sýrem

Chlebový dort se sýrem

Doma na sladké moc nejsme, tenhle nám chutná mnohem víc.

Marie Kratochvílová, Praha

Všehochuť /14.02.17
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama