Reklama
Kynutý dáreček
Fotogalerie:

Kynutý dáreček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lucie Paláková, Dolní Domaslavice

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 100 ml oleje
  • 100 g cukru krystalu
  • 1 vanilkový cukr
  • 600 g hladké mouky
  • 1 droždí
  • 1 lžička soli
  • 4 jablka
  • hrst rozinek
  • špetka skořice
  • na potření bílky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto připravíme v domácí pekárně, ingredience vkládáme postupně podle pořadí v receptu, ale jde udělat i klasicky v ruce. Hotové těsto necháme asi 1 hodinu kynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Z jedné vyválíme plát a vykrojíme srdíčko. Z druhé vyválíme obdélník, přejedeme řezacím válečkem a ze zbytku a odřezků uděláme váleček o délce, jako je obvod srdíčka, a jiné ozdoby i písmenka.

  3. Na základní srdíčko navršíme nastrouhaná jablka, posypeme rozinkami a skořicí (pokud jsou jablka kyselejší, tak i trochou cukru). Okraj srdíčka lehce potřeme bílkem a přiložíme opatrně obdélník přejetý řezacím válečkem. Ořízneme podle tvaru srdce. Opět potřeme lehce bílkem a podél celého srdce přilepíme váleček.

  4. Nůžkami váleček nastříháme šikmo k srdci. Vzniklé špičky otočíme a přilepíme bílkem (uděláme po celém obvodu). Nakonec srdíčko dozdobíme písmenky nebo kytičkami a celé ještě potřeme bílkem. Pečeme při 180 °C přibližně 30 minut.

Pošli recept! 2/2017 (6.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

Jeden z nejznámějších koktejlů vhodný i pro ty, co nejsou na chuť tequily...
Všehochuť /25.07.14
Veselá svačina

Veselá svačina

Podle mého nemusí být obyčejný chleba fádní.
Jana Cibulová, Cheb
Všehochuť /09.04.09
Dort muchomůrka

Dort muchomůrka

Upekla jsem ho vnukovi k sedmým narozeninám.
Miloslava Landová, Újezd
Všehochuť /05.08.09
Šneci s uzeným a nivou

Šneci s uzeným a nivou

Uzené s nivou nezklame

Podle receptu Sandry Bergerové z Pardubic

Všehochuť /15.04.19
Zapečená zmrzlina pod sněhem

Zapečená zmrzlina pod sněhem

Podáváme hned po vyndání z trouby.

Kateřina Tláskalová, Praha

Všehochuť /31.07.17
Hráškovo-kukuřičné trojhránky

Hráškovo-kukuřičné trojhránky

Jednoduše se dá připravit i vegetariánská nebo sýrová varianta.

Veronika ...

Všehochuť /17.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu