Reklama
Kuřecí svíčková
Fotogalerie:

Kuřecí svíčková

Karolína Nová
Karolína Nová
Drahany

Podáváme ji s knedlíkem.

Karolína Nová, Drahany

Ingredience

  • Ingredience
  • 50 g máslo
  • 750 g sterilovaná zelenina Halali
  • trocha sůl a pepř
  • 4 kuřecí prsa
  • 100 g špek
  • trocha hladká mouka
  • 1 šlehačka
  • podle chuti ocet
  • trocha cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo rozpustíme v hrnci‚ vyklopíme na něj sterilovanou zeleninu a necháme přejít varem. Do směsi vložíme osolená‚ opepřená a špekem prošpikovaná kuřecí prsa. Podlijeme horkou vodou a dusíme 30 minut.

  2. Hotová prsa vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme. Dle potřeby dochutíme octem‚ cukrem či solí. Maso nakrájíme přes vlákna a vložíme zpět do omáčky.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Moravské špecle

Moravské špecle

Vynikající k pivu i k vínu. Tomáš a Radka Ševčíkovi, Frýdlant nad...
Všehochuť /06.06.14
Zdobení přes dečku

Zdobení přes dečku

I když to podle obrázku tak nevypadá, jedná se o velice jednoduché zdobení ...
Všehochuť /14.11.08
Avokádový tatarák

Avokádový tatarák

Tatarák tak trochu jinak.

Dominika Burianová, Uherské Hradiště

Všehochuť /15.04.13
Kuře tak trochu jinak

Kuře tak trochu jinak

Tento dort jsem vyráběla pro svoji kamarádku. Je vegetariánka, a tak jsem jí kuře ...

Všehochuť /06.06.15
Bábovka Pepka námořníka

Bábovka Pepka námořníka

Pravá pochoutka pro dobrodruhy.

Tomáš Soldán, 10 let, Bělkovice-Lašťany

Všehochuť /09.05.13
Dámský utopenec

Dámský utopenec

Protože u nás doma nemáme rádi špekaté buřtíky, dělám utopence jen z libového ...

Všehochuť /24.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu