Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse

Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1789 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 28 g
Tuky 167 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavná, ve všech francouzských kuchařkách etablovaná úprava, dá šťavnatému masu skvěle vyniknout!

Suroviny

houby 50 g
sušené, namočené ve vodě či mléce a čtvrt hodiny povařené, lze nahradit 250 g čerstvých hub,
máslo 100 g
na dušení hub a na opečení kuřete
kuře 1 ks
co nejkvalitnějsí, naporcované
malé, jemně nakrájené
česnek 2 stroužky
oloupané, na plátky
tymián
sůl
pepř

Postup

1
Čerstvé houby nakrájejte na plátky, povařené sušené slijte. Poduste je v kastrůlku na másle doměkka - trvá to asi čtvrt hodiny - a uchovejte na teple. Zbylé máslo rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu a dozlatova na něm ze všech stran opečte jednotlivé porce kuřete.

2
Podlijte trochou vody, přisypte cibulku a česnek, vložte koření, osolte a opepřete. Asi hodinu duste na mírném plameni.

3
Kuře vyjměte a omáčku přeceďte. Potom ji v kastrole zalijte smetanou s rozšlehaným žloutkem a přidejte povařené houby. Krátce je spolu prohřejte, ale už nevařte; žloutek by se srazil a omáčka by nebyla tak hladká. Vložte porce kuřete, a je-li třeba, ještě všechno prohřejte.

Komentáře

09.04.2010 14:26
Je to moc zajímavá variace úpravy kuřecího masa. Klasické kuře na smetaně se vedle této pochoutky může jít schovat :) Použila jsem běžně dostupné kuřecí maso (biokuřecí masko bohužel k dispozici nemám) a výsledek byl výborný.
13.09.2007 20:22
Recept se nachází v č.1/07, str.68
28.06.2007 10:56
Kto mi poradí, kde na Slovensku alebo aspoň na Morave zoženiem bio kurence a vobec bio mäso? Ď.
29.06.2007 21:58
ahoj, bio maso (hovězí, vepřové) seženeš na Slovensku v Tescu. Bio kuře nenabízí žádný řetězec kvůli vysoké ceně - odhadem by stálo cca 300 Kč/kg.

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč