Reklama
Krokodýl
Fotogalerie:

Krokodýl

Monika Nová

Prachatice
Na oslavách přece nemusí být vždy jen sladké dobroty.
Monika Nová, Prachatice

Ingredience

  • Těsto
  • 260 ml mléko
  • 3 lžíce olej
  • 250 g mouka hladká
  • 1 lžička cukr krupice
  • 250 g mouka polohrubá
  • 2 lžičky sůl
  • 1 lžička kmín drcený
  • 20 g droždí čerstvé
  • 1 lžička oregáno
  • Náplň
  • pórek
  • salám
  • niva

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto a necháme vykynout. Po vykynutí rozválíme na velikost plechu. Nožem nebo rádýlkem obkrojíme‚ aby vznikl pravidelný obdélník, kterému mírně seřízneme rohy.
  2. Část obdélníku nakrájíme na šikmé pruhy a doprostřed naneseme náplň. Pruhy zavineme. Vytvoříme ocas‚ nohy‚ oči a hlavu. Nůžkami uděláme zuby a bodliny. Oči můžeme dotvořit olivami. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šmoulinčin domeček

Šmoulinčin domeček

Nejvíc práce dá postavička. Veronika Chrzová, Litvínov
Všehochuť /29.12.16
Kapusta v palačinkovém těstě

Kapusta v palačinkovém těstě

V chladných dnech přijde vhod pořádné syté jídlo. Nemusí nutně být z masa, ...

Všehochuť /04.03.14
Včelí medvídci

Včelí medvídci

Pekla jsem je vnukům k narozeninám.

Tereza Neubauerová, Písek

Všehochuť /07.01.13
Pochoutka nejen pro pivaře

Pochoutka nejen pro pivaře

Pobaví hosty, dá se věnovat i jako dárek.

Lenka Maryšková, Turnov

Všehochuť /29.01.13
Melounová dáma

Melounová dáma

Můžeš přidat i trochu citrusového džusu.

Tereza Vodová, Praha

Všehochuť /07.03.13
Veselá kostka

Veselá kostka

Dort, který jsem upekla pro mého ročního synka.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Všehochuť /18.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu