Ingredience
- Těsto
- 6 vejce
- 250 g cukr pískový
- 1 cukr vanilkový
- špetka citrónová kůra
- 1/4 skleničky olej
- 1/4 skleničky voda
- 375 g mouka polohrubá
- 1 prášek do pečiva
- 1 marmeláda rybízová
- na plech máslo
- na plech mouka polohrubá
- Krém
- 4 lžíce cukr pískový
- 4 pudink vanilkový
- 2 barvivo potravinářské červené
- 1 máslo
- 1 l mléko
- Lentilky
- lentilky
- sedmikrásky
- ovoce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, olej, vodu a vše promícháme, nakonec přidáme prosetou mouku s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Vše vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
-
Mléko svaříme s cukrem a pudinkem podle návodu. Do teplého pudinku vmícháme potravinářská barviva, necháme ho vychladnout. Když je základ úplně vychlazený, postupně do něj zašleháváme máslo.
-
Vychladlou bábovku rozkrojíme na 3 díly. Jednotlivé díly mažeme marmeládou a krémem a postupně skládáme na sebe. Případné nerovnosti seřízneme a celou bábovku na povrchu pomažeme krémem. Krém upravíme cukrářskou kartou. Do otvoru vložíme panenku a krémem upravíme bábovku do tvaru sukně. Pomocí sáčku s ozdobnou špičkou nastříkáme živůtek. Sukni ozdobíme lentilkami, sedmikráskami a drobným ovocem.
TIP: Bábovku můžeš koupit hotovou, podle výšky i dvě.