Reklama
Krémová panenka
Fotogalerie:

Krémová panenka

Petra Králová

Obory
Použij panenku úměrně vysokou k dortu.
Petra Králová, Obory

Ingredience

  • Těsto
  • 6 vejce
  • 250 g cukr pískový
  • 1 cukr vanilkový
  • špetka citrónová kůra
  • 1/4 skleničky olej
  • 1/4 skleničky voda
  • 375 g mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 marmeláda rybízová
  • na plech máslo
  • na plech mouka polohrubá
  • Krém
  • 4 lžíce cukr pískový
  • 4 pudink vanilkový
  • 2 barvivo potravinářské červené
  • 1 máslo
  • 1 l mléko
  • Lentilky
  • lentilky
  • sedmikrásky
  • ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, olej, vodu a vše promícháme, nakonec přidáme prosetou mouku s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Vše vlijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
  2. Mléko svaříme s cukrem a pudinkem podle návodu. Do teplého pudinku vmícháme potravinářská barviva, necháme ho vychladnout. Když je základ úplně vychlazený, postupně do něj zašleháváme máslo.
  3. Vychladlou bábovku rozkrojíme na 3 díly. Jednotlivé díly mažeme marmeládou a krémem a postupně skládáme na sebe. Případné nerovnosti seřízneme a celou bábovku na povrchu pomažeme krémem. Krém upravíme cukrářskou kartou. Do otvoru vložíme panenku a krémem upravíme bábovku do tvaru sukně. Pomocí sáčku s ozdobnou špičkou nastříkáme živůtek. Sukni ozdobíme lentilkami, sedmikráskami a drobným ovocem.

    TIP: Bábovku můžeš koupit hotovou, podle výšky i dvě.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dort jako auto

Dort jako auto

Radost pro děti. Zdeňka Chládková, Domažlice
Všehochuť /05.12.08
Jednohubky -hvězdičky

Jednohubky -hvězdičky

Líbí se mi, když je jídlo chutné i dobře vypadá.
Karolína Pěkná, Tábor
Všehochuť /21.07.08
Pečená pochoutka se sýrem a mandlemi

Pečená pochoutka se sýrem a mandlemi

Mandle a brambory tvoří neobvyklou, ale výtečnou kombinaci!
Eva Veselá, Most
Všehochuť /17.06.12
Pomlázky z kynutého těsta

Pomlázky z kynutého těsta

Potěší všechny koledníky

Podle receptu Moniky Stránské z Havířova

Všehochuť /26.03.20
Klobásové buchty

Klobásové buchty

Někdy přidám místo eidamu třeba nivu.

Lenka Maryášová, Slavičín

Všehochuť /25.06.14
Koktejl z dýně a ovoce

Koktejl z dýně a ovoce

Svatava Vojtková, Praha

Všehochuť /03.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu