Reklama
Košík plný hub
Fotogalerie:

Košík plný hub

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Letošní houbová sezona nás nezklamala.

Veronika Drábková, Lom

Ingredience

  • Těsto:
  • 8 vajec
  • 400 g cukru
  • 300 ml vlahé vody
  • 300 ml oleje
  • 560 g polohrubé mouky
  • 1,5 kypřicího prášku
  • Krém:
  • 250 ml smetany
  • 200 g čokolády
  • 175 g másla nebo hery
  • Ostatní:
  • 500 ml smetany
  • 100 g jahodové marmelády
  • 300 g marcipánu

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Žloutky utřeme s cukrem a olejem. Postupně přidáváme vodu, pak mouku s práškem a nakonec sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové a koláčové formy. Pečeme při 175 °C.

  2. krok2

    Na krém svaříme šlehačku s čokoládou a necháme přes noc při pokojové teplotě. Druhý den pařížskou šlehačku vyšleháme a zašleháme tuk. 

  3. Vyšleháme 500 ml smetany.  Vydlabaný korpus promažeme marmeládou a naplníme ušlehanou smetanou. Pak přiklopíme koláčovým korpusem a pomažeme pařížským krémem.

  4. Upečenou bábovku vydlabeme, promažeme marmeládou, naplníme šlehačkou a přiklopíme korpusem upečeným v koláčové formě. Pak vše pomažeme pařížským krémem a potáhneme marcipánem. Dozdobíme houbami, listy z dubu a nakonec zapíchneme ucho.


Pošli recept! 10/2015 (3.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nadívaný krokodýl

Nadívaný krokodýl

Na oslavu narozenin jsem svému vnoučkovi upekla netradiční pohoštění pro kamarády....
Všehochuť /10.04.17
Bábovka naslano

Bábovka naslano

Můžeš přidat i čerstvou sekanou petrželku.

Radim Pekárek, Jihlava

Všehochuť /01.07.16
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Sexmise

Sexmise

Skvělý míchaný alkoholický nápoj, který zaujme svým vzhledem i chutí.

Pavel ...

Všehochuť /18.07.14
Orlický řízek

Orlický řízek

Olga Hájíčková, Vsetín

Všehochuť /18.02.20
Moučník ‚‚Hello Kitty‘‘

Moučník ‚‚Hello Kitty‘‘

Pro malé slečny pečeme moderně.
Ludmila Komendová, Konice
Všehochuť /02.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu