Reklama
Kořeněná zmrzlinka se smetanou
Fotogalerie:

Kořeněná zmrzlinka se smetanou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podávej s ovocem a lístky máty.

Dana Pilná, Děčín

Ingredience

  • 1 kg žutého melounu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic javorového sirupu
  • 2 lžíce kardamomu, hřebíčku a anýzu
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 150 ml sladké smetany
  • 150 g nasekaných nesolených pistácií
  • 5 bílků

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Meloun oloupeme a odstraníme pecičky, dužinu nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou a všechno při mírné teplotě zahříváme se sirupem, kořením a zázvorem. Mícháme, dokud se sirup nerozpustí.

  2. Potom hmotu necháme vychladnout a vmícháme smetanu a pistácie. Dáme do mísy a necháme 5 hodin vychladit. Potom hmotu pomačkáme vidličkou a vmícháme vyšlehané bílky. Rozdělíme do misek a dáme na 4–5 hodin zmrazit.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená pochoutka se sýrem a mandlemi

Pečená pochoutka se sýrem a mandlemi

Mandle a brambory tvoří neobvyklou, ale výtečnou kombinaci! Eva Veselá, Most
Všehochuť /17.06.12
Kuřecí lodičky

Kuřecí lodičky

Nejlepší jsou s vařenými brambory.

Jolana Václavíková, Dětmarovice 

Všehochuť /31.08.16
Mrož

Mrož

Pekla jsem ho švagrové k 21. narozeninám.

Eliška Horkelová, Havířov

Všehochuť /20.08.16
Plněné bramborové mističky

Plněné bramborové mističky

Zapečené bramborové mističky plněné mletou směsí a sypané sýrem.

Andrea Tůmová, ...

Všehochuť /01.11.12
Dort s uzeninou a volským okem

Dort s uzeninou a volským okem

Kombinace surovin umožňuje řadu variant.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /07.08.14
Svačinka vodníka Česílka

Svačinka vodníka Česílka

Podáváme s pečivem.

Kateřina Horská, Mělník

Všehochuť /10.02.16
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama