Reklama
Kořeněná zmrzlinka se smetanou
Fotogalerie:

Kořeněná zmrzlinka se smetanou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podávej s ovocem a lístky máty.

Dana Pilná, Děčín

Ingredience

  • 1 kg žutého melounu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic javorového sirupu
  • 2 lžíce kardamomu, hřebíčku a anýzu
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 150 ml sladké smetany
  • 150 g nasekaných nesolených pistácií
  • 5 bílků

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Meloun oloupeme a odstraníme pecičky, dužinu nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou a všechno při mírné teplotě zahříváme se sirupem, kořením a zázvorem. Mícháme, dokud se sirup nerozpustí.

  2. Potom hmotu necháme vychladnout a vmícháme smetanu a pistácie. Dáme do mísy a necháme 5 hodin vychladit. Potom hmotu pomačkáme vidličkou a vmícháme vyšlehané bílky. Rozdělíme do misek a dáme na 4–5 hodin zmrazit.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dort zahrádka

Dort zahrádka

Dort nemusí být vždy jen kulatý, máslový nebo šlehačkový. Ten můj nepečený je ...
Všehochuť /22.12.08
Jarní dortík

Jarní dortík

Ráda peču sladké a jednou jsem si řekla, že už bylo dost klasických šlehačkových ...
Všehochuť /03.10.08
Plněná červená vajíčka

Plněná červená vajíčka

Vypadají zajímavě, barva je zcela přírodní.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /31.03.13
Pasta na topinky

Pasta na topinky

Skvělá pikantní pochoutka.

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /06.11.13
Dortíky v květináči

Dortíky v květináči

Připravují se hrnkovou metodou do květináčů.
Alena Ježková, Hulín
Všehochuť /06.10.08
Povidlové mrkváče

Povidlové mrkváče

Šátečky z jemného mrkvového těsta.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /24.05.17
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama