Reklama
Kořeněná zmrzlinka se smetanou
Fotogalerie:

Kořeněná zmrzlinka se smetanou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podávej s ovocem a lístky máty.

Dana Pilná, Děčín

Ingredience

  • 1 kg žutého melounu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic javorového sirupu
  • 2 lžíce kardamomu, hřebíčku a anýzu
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 150 ml sladké smetany
  • 150 g nasekaných nesolených pistácií
  • 5 bílků

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Meloun oloupeme a odstraníme pecičky, dužinu nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou a všechno při mírné teplotě zahříváme se sirupem, kořením a zázvorem. Mícháme, dokud se sirup nerozpustí.

  2. Potom hmotu necháme vychladnout a vmícháme smetanu a pistácie. Dáme do mísy a necháme 5 hodin vychladit. Potom hmotu pomačkáme vidličkou a vmícháme vyšlehané bílky. Rozdělíme do misek a dáme na 4–5 hodin zmrazit.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ptáček

Ptáček

Je to jen inspirace, postupuj dle fantazie. Alena Řežábková, Příbram
Všehochuť /29.05.15
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Dort bačkory

Dort bačkory

‚‚Důchodky‘‘ berte jako moji inspiraci pro zkušenější kuchařinky ...
Všehochuť /27.01.09
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Kapřík

Kapřík

Dort je vhodný jak na vánoční stůl, tak jako dárek pro rybáře.

Hana Šátralová,...

Všehochuť /28.11.16
Kynutý dáreček

Kynutý dáreček

Lucie Paláková, Dolní Domaslavice

Všehochuť /25.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu