Reklama
Kořeněná zmrzlinka se smetanou
Fotogalerie:

Kořeněná zmrzlinka se smetanou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podávej s ovocem a lístky máty.

Dana Pilná, Děčín

Ingredience

  • 1 kg žutého melounu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic javorového sirupu
  • 2 lžíce kardamomu, hřebíčku a anýzu
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 150 ml sladké smetany
  • 150 g nasekaných nesolených pistácií
  • 5 bílků

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Meloun oloupeme a odstraníme pecičky, dužinu nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou a všechno při mírné teplotě zahříváme se sirupem, kořením a zázvorem. Mícháme, dokud se sirup nerozpustí.

  2. Potom hmotu necháme vychladnout a vmícháme smetanu a pistácie. Dáme do mísy a necháme 5 hodin vychladit. Potom hmotu pomačkáme vidličkou a vmícháme vyšlehané bílky. Rozdělíme do misek a dáme na 4–5 hodin zmrazit.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaný dort králíček

Slaný dort králíček

Vypadá velice pracně, ale je to jednoduché. Když se ti tak úplně nepovede chlebový ...
Všehochuť /27.10.11
Kuřecí paličky s omáčkou z granátového jablka
Všehochuť /29.01.18
Bezová limonáda

Bezová limonáda

Vaříme ji každé jaro, je zdravá.
Klára Beranová, Ústí nad Orlicí
Všehochuť /12.12.11
Studená mísa „Simpsonovi“

Studená mísa „Simpsonovi“

Překvap svoji rodinu kreativní večeří.

Jiřina Pokorná, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /15.02.15
Berušky

Berušky

Berušky se moc líbí dětem a navíc vypadají efektně i na tácu.
Jitka ...
Všehochuť /14.02.13
Oslík Ijáček

Oslík Ijáček

Takový sladký drobek udělá radost každému.

Jitka Houzarová, Písek

Všehochuť /05.06.14
 

Nejnovější

Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem
Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
Lahodný mátový sirup

Lahodný mátový sirup

Sabina Vovsová, České Budějovice

Škola vaření /22.06.18
Kurkumové lečo s pepřem

Kurkumové lečo s pepřem

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /22.06.18
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Skvělá dekorace

Anna Nováczková, Roudnice nad Labem

Všehochuť /22.06.18
Španělská paella

Španělská paella

Paella nemusí nutně obsahovat pouze mořské plody. Můžeš je nahradit ...

Všehochuť /22.06.18
Ovocný strakatý koláč

Ovocný strakatý koláč

Alena Štrougalová, Neštěmice

Sladký život /22.06.18
Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /21.06.18
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama