Reklama
Kokosový dortík
Fotogalerie:

Kokosový dortík

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Lucie Kunešové z Prahy

Ingredience

  • 3 vejce
  • 125  g cukru krystalu
  • 60  ml řepkového oleje
  • 60  ml vody
  • 125  g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • olej a hrubá mouka na dortovou formu
  • 1 bílá čokoládová poleva
  • kokosové lupínky na posypání
  • kousek bílé potahovací hmoty
  • na ozdobu tmavá čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve ušleháme z bílků tuhý sníh. Pak ušleháme zvlášť žloutky s cukrem do pěny a postupně vmícháme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva.

  2. Dortovou formu pečlivě vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a pečeme při 180 °C asi 40 minut.

  3. Po vychladnutí vyklopíme korpus z formy, vykrojíme uši, vše potřeme polevou a posypeme kokosovými lupínky.

  4. Potahovací hmotu vyválíme, vyřízneme obličej ovečky a ozdobíme ho pomocí špejle rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pivní štrůdl krokodýl

Pivní štrůdl krokodýl

Klasický štrúdl se u nás pekl často, a tak jsem ho vylepšila chutí ...
Všehochuť /01.12.08
Bábovkový knedlík

Bábovkový knedlík

Helena Uhříková, Vsetín

Všehochuť /16.03.20
Studená mísa „Simpsonovi“

Studená mísa „Simpsonovi“

Překvap svoji rodinu kreativní večeří.

Jiřina Pokorná, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /15.02.15
Pikantule

Pikantule

Výborný a snadný oběd.

Eliška Kudlíková, Valašské Klobouky

Všehochuť /24.10.12
Ozdobený talíř

Ozdobený talíř

I úplně obyčejné jídlo se dá připravit nápaditě!
Renata Kocmanová, Třebíč
...
Všehochuť /12.12.08
Bramborová bábovka

Bramborová bábovka

Klasiku známe všichni, proč ji trochu nezměnit?

Dana Fárová, Zlín

Všehochuť /31.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu