Ingredience
- Těsto
- 70 g piškoty
- 80 g kokos strouhaný
- 100 g cukr moučkový
- 60 g máslo
- 1 lžíce rum
- 1 lžíce mléko
- Dohotovení
- 250 g krém máslový kakaový
- 30 piškoty
- 40 g poleva čokoládová tmavá
- 70 g mandle
- 1 lžička cukrářské zdobení
- dle potřeby ovoce kandované
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mleté piškoty promícháme s kokosem, cukrem, přidáme nakrájené máslo, rum a mléko. Vypracujeme vláčné těsto, kterým plníme formičky – včelí úly. Z těsta připravíme asi 30 úlů a necháme je do druhého dne při pokojové teplotě zaschnout.
-
Úly plníme máslovým krémem a klademe na piškoty. Vzhledu tučňáků dosáhneme tak, že špičku a podélně půlku úlů namočíme do čokoládové polevy, na kterou po stranách nalepíme půlky mandlí jako křidélka.
-
Do vrchní části namočené v čokoládě vtiskneme dva máčky jako oči a zobáčky vytvoříme z kandovaného ovoce a také vsadíme do polevy.
-
Tučňáky necháme zcela ztuhnout, pak je rozložíme na mísu a podáváme.