Reklama
Kočárek s jahodami
Fotogalerie:

Kočárek s jahodami

Kateřina Duhanová

Ostrava

Určitě potěší každou holčičku.

Kateřina Duhanová, Ostrava

Ingredience

  • Těsto:
  • 7 vejce
  • 300 g cukr moučka
  • 11 lžic voda
  • 180 g vlašské ořechy
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g polohrubá mouka
  • 1/2 kypřicí prášek
  • Krém:
  • 2 malé plechovky jahody
  • 900 ml šťáva z jahod
  • 2 ks vanilkový nebo jahodový pudink
  • 240 g cukr
  • 350 g máslo
  • Mléčná hmota:
  • 250 g cukr moučka
  • 150 g sušené mléko
  • 30 g rozpuštěné máslo
  • 1-2 lžíce horká voda
  • trocha mandlového aroma

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Utřeme je s cukrem‚ pak po lžících přidáváme vodu a stále šleháme. Přidáme mleté ořechy‚ vanilkový cukr a mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ze sedmi bílků.

  2. V části šťávy rozmícháme pudinky‚ zbytek šťávy zahřejeme a přidáme rozmíchaný pudinkový prášek. Vaříme za stálého míchání‚ dokud pudink nezhoustne. Necháme vychladnout. Mezitím našleháme máslo s cukrem‚ po částech vmícháme vychladlý pudink a nakonec přidáme jahody‚ které důkladně rozšleháme.

  3. Smícháme cukr se sušeným mlékem‚ máslem‚ mandlovým aroma a vodou. Pokud se hmota lepí‚ necháme ji krátce odležet v ledničce.

  4. Dort vykrojíme do tvaru kočárku, potřeme a nazdobíme krémem a mléčnou hmotou.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechový dort truhla

Ořechový dort truhla

Vynikající je i varianta s mandlemi. Alena Czapková, Plzeň
Všehochuť /22.09.16
Křížaly z dýně

Křížaly z dýně

Dýně chutná skvěle i před sušením jako kompot. A vůní mi připomene Vánoce.

Petra ...

Všehochuť /02.11.12
Listové kraslice se špenátem

Listové kraslice se špenátem

Děláme si je na Zelený čtvrtek.

Lenka Sojková, Chomutov

Všehochuť /03.12.12
Velikonoční paštika

Velikonoční paštika

Peču ji ve formě na biskupský chlebíček.

Alžběta Šedová, Třebíč

Všehochuť /23.03.15
Dort s uzeninou a volským okem

Dort s uzeninou a volským okem

Kombinace surovin umožňuje řadu variant.

Barbora Vávrová, Břestek

Všehochuť /07.08.14
Ježci z lineckého těsta

Ježci z lineckého těsta

Roztomilé sladké jednohubky s překvapením uvnitř.
Petra Zemanová, Zámrsk
Všehochuť /18.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu