Reklama
Kniha 50
Fotogalerie:

Kniha 50

Zdeňka Staňková

Ostrava
Podkova a čtyřlístky pro štěstí, růže pro radost. 
Zdeňka Staňková, Ostrava

Ingredience

  • Těsto:
  • 12 vejce
  • 12 lžic cukr krupice
  • 6 lžic mouka polohrubá
  • 5 lžic mouka hladká
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 1 lžíce kakao
  • 100 ml rum
  • 300 g marcipán
  • 150 g ořechy mleté
  • Krém:
  • 400 g cukr moučkový
  • 4 máslo
  • 1 l mléko
  • 3 pudink vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1.  Nejprve ušleháme 6 žloutků se 6 lžícemi cukru do pěny, pak ručně vmícháme sníh ze 6 bílků, postupně přidáme 3 lžíce polohrubé a 3 lžíce hladké mouky a kypřicí prášek. Nalijeme na plech a upečeme jednu stranu knihy.
  2. Stejným způsobem upečeme druhou stranu knihy, jen dáme 2 lžíce hladké mouky a 1 lžíci kakaa. Polohrubé mouky dáme stejně.
  3. Oba upečené a vychladlé korpusy rozkrojíme na půl, pokapeme rumem a namažeme klasickým pudinkovým krémem: svaříme pudink s mlékem a cukrem. Po vychladnutí zašleháme máslo.
  4. Vrchní část dortu potáhneme marcipánem a boky obalíme ořechy. Zdobíme podle fantazie nebo podle zájmů oslavence.
    TIP: Je lepší, když tmavý korpus namažeš klasickým krémem a světlý kré­mem tmavým, který při­pravíš tak, že do klasického přidáš jednu lžičku kakaa a dvě lžíce mletých ořechů.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šneci s uzeným a nivou

Šneci s uzeným a nivou

Uzené s nivou nezklame Podle receptu Sandry Bergerové z Pardubic
Všehochuť /15.04.19
Pistáciové preclíčky

Pistáciové preclíčky

Vyzkoušejte tuhle neobvyklou lahůdku!

Nikol Petrů, Olomouc

Všehochuť /28.06.12
Smažené bílé papriky

Smažené bílé papriky

Papriky plněné směsí vajec, slaniny a sýra, smažené v trojobalu.
Všehochuť /08.05.17
Ražniči s klobáskou

Ražniči s klobáskou

Každý kousek chutná jinak.

Lucie Šimčáková, Spytihněv

Všehochuť /02.10.13
Pikantule

Pikantule

Výborný a snadný oběd.

Eliška Kudlíková, Valašské Klobouky

Všehochuť /24.10.12
Palačinková bomba

Palačinková bomba

Zelenina může být i mrazená.

Petr Vozihnoj, Šumperk

Všehochuť /17.11.16
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama