Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Ingredience
- 2 rohlíky
- dle potřeby mléko
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- dle chuti sýr, hladká mouka, pepř, sůl a majoránka
- mít štěstí a najít pýchavku
- 2 vejce
- na obalení strouhanka
- na smažení sádlo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si rozmočíme rohlíky v mléce. Do mísy dáme mleté maso, pořádně opepříme, přidáme vymačkané rohlíky v mléce, osmaženou cibulku, vejce, sýr (jakýkoli – může být i měkký), majoránku a osolíme.
-
Vše pořádně propracujeme, pak vsypeme na malé kostičky nakrájenou pýchavku. Lehce promícháme, případně ještě opepříme, okořeníme a dosolíme.
-
Pak děláme malé bochánky, ty pak namáčíme v těstíčku z vajíčka a hladké mouky. Vše obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém sádle. Hotové karbanátky pokládáme na ubrousek, aby odsál přebytečné sádlo.
-
Podáváme s chlebem nebo vařeným bramborem.