Karbanátky v nálevu
Fotogalerie:

Karbanátky v nálevu

Lucie Špaisová

Havířov

Někdy do nich přidám i kousek ryby.

Lucie Špaisová, Havířov

Ingredience

  • 1 kg cuketa
  • 1 lžička sůl
  • 500 g mleté maso
  • 150 g nastrouhaný tvrdý sýr
  • 3 vejce
  • česnek podle chuti
  • 1 lžička vegeta
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce solamyl
  • 4 lžíce strouhanka
  • Na nálev:
  • 1 litr voda
  • 200-250 ml ocet
  • 2 lžíce melta
  • 8 zrnek pepř
  • 2 bobkové listy
  • 8 zrnek nové koření
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 2,5 lžíce cukr
  • 1/2 lžíce sůl

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Cukety oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme lžičku soli a necháme vypotit. Tekutinu odstraníme. K cuketám přidáme namleté maso (může být i kuřecí)‚ sýr‚ vejce‚ česnek‚ vegetu‚ mouku‚ solamyl a strouhanku. Z této směsi tvoříme karbanátky‚ které ještě obalíme ve strouhance. Usmažíme je na oleji a necháme vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme nálev. Do 1 litru vody přidáme  ocet a zamícháme. Odebereme 2 sklenice této octové vody a zvlášť z ní připravíme meltu. Zbylou vodu s octem svaříme s kořením. Přilijeme meltu‚ citronovou šťávu‚ cukr a sůl. Promícháme a necháme vychladit. Karbanátky naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem. V lednici takto vydrží i 2 týdny.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dort Fidorka pro tatínka

Dort Fidorka pro tatínka

Kup si sušenku a při zdobení se inspiruj její skutečnou podobou. Jana Kellerová, Krupka...
Všehochuť /03.04.16
Květinové brownies

Květinové brownies

Můj dort vyniká hutnou, téměř mazlavou konzistencí. Není to piškot a není ani ...
Všehochuť /06.10.08
Med z pampelišek

Med z pampelišek

Je úžasný, léčíme s ním nachlazení.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /22.04.14
Srdce z listového těsta

Srdce z listového těsta

Báječný valentinský dárek pro tvého miláčka!
Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /27.01.09
Jednohubky -hvězdičky

Jednohubky -hvězdičky

Líbí se mi, když je jídlo chutné i dobře vypadá.
Karolína Pěkná, Tábor
Všehochuť /21.07.08
Dort beruška

Dort beruška

Roztomilý dárek třeba k narozeninám.
Ludmila Komendová, Konice
Všehochuť /24.05.11
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama