Reklama
Kapřík
Fotogalerie:

Kapřík

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dort je vhodný jak na vánoční stůl, tak jako dárek pro rybáře.

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 6 vajec
  • 300 g cukru krystalu
  • 300 g polohrubé mouky
  • Krém:
  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g másla
  • 250 g cukru moučky
  • Na ozdobu:
  • 300 g marcipánu
  • dle potřeby potravinářské barvy, stříbrná barva v prášku

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

230 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce a cukr šleháme 3 minuty, za stálého šlehání přidáme 6 lžic horké vody a mouku a šleháme do zhoustnutí. Těsto rozdělíme na dvě části, nalijeme na 2 velké vymazané a moukou vysypané plechy a pečeme při 170 °C.

  2. Z mléka odebereme 1/3, v ní rozmícháme pudink a mouku. Zbylé mléko ohřejeme k varu. Do vřelého mléka zamícháme vanilkový cukr a za stálého míchání vléváme rozmíchaný pudink 
    a mouku. Vaříme, až získáme hustou kaši, kterou za občasného míchání necháme vystydnout. Máslo a moučkový cukr vyšleháme do pěny a za stálého šlehání přidáváme po částech studenou pudinkovou kaši. Vše ještě šleháme, až získáme nadýchaný krém.

  3. Z prochladlého piškotu vyřízneme (podle šablony z papíru) tvary podobné kapce vody, ale trochu zahnuté (11 cm šíře a 30 cm délka). Vyřízneme 2 tvary stejné, 2 tvary o 1,5 cm větší a 2 tvary krátké, bez ocasní části.

  4. Nyní začneme vrstvit tvary na sebe a promazávat krémem (půlku můžeme ochutit kakaem a část ryby jím namazat). Dáme menší plát, na něj širší, další zase širší, na něj přijde užší plát a nahoru ještě 2 malé díly na střed těla. Necháme v lednici vychladit a nožem ořízneme přebytečný piškot tak, abychom získali tvar ryby. Nakonec celou rybu potřeme krémem.

  5. Obarvíme marcipán a začneme zdobit. Nejdříve potáhneme hlavu, uděláme oči a tlamičku. Dále vytvoříme ocas a hřbetní ploutev. A nyní začneme dělat šupinky. Vykrojíme 3 velikosti koleček. Malá dáváme od ocasu k hlavě. V 1/3 vyměníme kolečka za větší a ve 2/3 za největší (dá to práci, ale stojí to za to). Hotovou rybu poprášíme stříbrnou barvou.   


Pošli recept! 12/2015 (2.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Med z pampelišek

Med z pampelišek

Je úžasný, léčíme s ním nachlazení. Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Všehochuť /22.04.14
Voňavé svícny

Voňavé svícny

Můžeš je použít jako dekoraci nebo dárek.

Barbora Skopalová, Litovel

Všehochuť /28.11.13
Hrotek

Hrotek

Připravuji ho nejen pro vnoučata k oslavám, ale už i na svatební stoly.
Jožka ...
Všehochuť /12.12.08
Dezert z margotky a koka sušenek

Dezert z margotky a koka sušenek

V létě si dopřáváme buď ovocné, nebo osvěžující tvarohové moučníky.

Olga ...

Všehochuť /14.07.17
Nakládané protichřipkové citrony

Nakládané protichřipkové citrony

Když přijde podzim, připravuji si je už preventivně.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /26.11.14
Dýňový kompot

Dýňový kompot

Místo ananasové šťávy zkus také jablečnou.

Jana Pudíková, Arneštovice

Všehochuť /28.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu