Reklama
Ježci z lineckého těsta
Fotogalerie:

Ježci z lineckého těsta

Petra Zemanová

Zámrsk
Roztomilé sladké jednohubky s překvapením uvnitř.
Petra Zemanová, Zámrsk

Ingredience

  • 180 g mouka hladká
  • 100 g hera
  • 50 g cukr moučkový
  • 1 žloutek
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžička citrónová kůra
  • dle potřeby ořechy vlašské
  • 1 poleva čokoládová tmavá
  • 2 hrsti kokos strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny přísady na linecké těsto smícháme a důkladně na vále propracujeme.
  2. Těsto si rozdělíme na kuličky, poté z kuliček utvoříme placičky. Do každé zabalíme kousek vlašského oříšku a vytvarujeme z ní ježka.
  3. Kousky klademe na plech. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova.
  4. Vychladké ježky potřeme čokoládovou polevou a obalíme v kokosu. Dotvoříme čokoládové oči a čumáček.

    TIP: Místo vlašského ořechu můžeš dát dovnitř ‚‚ježka‘‘ loupanou mandli nebo lískový oříšek. Výborné jsou také kandované jahody.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Podle pejska a kočičky

Podle pejska a kočičky

Tato omáčka je dobrá i s houskovým knedlíkem, místo kuřecího můžeš dát ...
Všehochuť /13.10.15
Znak Baníku Ostrava

Znak Baníku Ostrava

Dort, na kterém si pochutnají fanoušci.

Alena Vaňková, Bystřice

Všehochuť /30.11.15
Sirup ze sedmikrásek

Sirup ze sedmikrásek

Podporuje odkašlávání a působí protizánětlivě.
Petra Bláhová, Bojkovice
Všehochuť /26.08.11
Piškotová želva

Piškotová želva

Krásné veselé zvířátko je plné vitaminů.
Pavlína Papáková, Bohumín
Všehochuť /28.06.10
Kuličky z nivy a ořechů

Kuličky z nivy a ořechů

Návštěva si zaručeně smlsne!
Radka Vejvodová, Nížkov
Všehochuť /04.08.11
Beránek naslano

Beránek naslano

Pánové se budou olizovat.

Světlana Podzemská, Praha

Všehochuť /22.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu