V létě můžeš podávat v miskách i zmrzlinu.
Michaela Čápová, Kladno
Ingredience
- 220 g čokoládových sušenek Bebe
- 180 g hořké čokolády
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 100 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 40 g jahod
- na ozdobu čerstvé meduňkové lístky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Sušenky rozdrtíme válečkem a čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Tekutou čokoládu promícháme se sušenkovou drtí. Vhodné misky vyložíme potravinovou fólií a pomocí lžíce čokoládovou hmotu napěchujeme na dno a okraje misek. Dáme je aspoň na hodinu ztuhnout do lednice.
-
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, moučkovým a vanilkovým cukrem.
-
Ztuhlé čokoládové misky za pomoci fólie opatrně vyklopíme, fólii odstraníme a misky naplníme připravenou směsí z tvarohu a smetany.
-
Jahody omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na plátky a ty rozložíme na povrch. Nakonec dezert ozdobíme několika lístky meduňky nebo máty. Podáváme vychlazené.