Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 894 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 122 g
Tuky 31 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Květákové kung pao si vás rychle získá jednoduchou a bleskovou přípravou a skvělou chutí!

Suroviny

hlávka, na růžičky
škrob 2 PL
z konzervy
sójová omáčka 2 PL
+ navíc 120 ml, se sníženým obsahem soli
med 2 PL
rýžový ocet 2 PL
možno nahradit jablečným
chilli sušené ½ ČL
nebo podle chuti
pepř 1 špetka
čerstvě mletý
sezamový olej 1 PL
možno nahradit arašídovým olejem
česnek 3 stroužky
podrcený / nastrouhaný
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný, nastrouhaný
jarní cibulka 4 ks
nasekaná, navíc k podávání
nesolené, pražené, navíc k podávání
rýže dlouhozrnná
jasmínová / hnědá, dušená, k podávání

Postup

1

Rozpalte gril v troubě na vysokou teplotu. Plech vyložte pečicím papírem.

2

V míse protřeste květák s 1 lžící škrobu, aby se jím obalil. Přidejte kokosové mléko a 2 lžíce sójové omáčky a všechno dobře protřeste či opatrně promíchejte, aby se květák stejnoměrně ochutil.

3

Pak ho rozprostřete v jedné vrstvě na připravený plech. Dejte do trouby a pečte 3–4 minuty, aby na okrajích začal zlátnout. Troubu přepněte na 220°C (bez grilu) a pečte ještě 5 minut.

4

Mezitím připravte omáčku. V misce prošlehejte 120 ml sójové omáčky, omáčku hoisin, med, ocet, chilli vločky a pepř. Přilijte 60 ml vody a vsypte zbývající škrob. Prošlehejte dohladka.

5

Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej, vsypte česnek, zázvor a jarní cibulky, opékejte 5 minut, aby se rozvoněly. Vmíchejte omáčku z misky a na středním ohni přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň. Vložte květák a za občasného míchání vařte asi 5 minut, aby omáčka mírně zhoustla. Odstavte a vmíchejte arašídy.

6

Podávejte v miskách na kopci rýže, ozdobené další cibulkou a arašídy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč