Reklama
Reklama
Játrové kung-pao s rýží
Fotogalerie:

Játrové kung-pao s rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • OMÁČKA:
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce solamylu
  • 2 lžíce sladšího bílého vína
  • MARINÁDA:
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce solamylu
  • OSTATNÍ SUROVINY:
  • 500  g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 1  červená, zelená a žlutá paprika
  • 5 lžic arašídů
  • pálivé papričky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si směs na omáčku: smícháme sójovou omáčku, olej, škrobovou moučku a víno.

  2. Kuřecí játra omyjeme, zbavíme různých blan a rozkrojíme na polovinu.

  3. Připravíme si marinádu ze sójové omáčky, oleje a škrobové moučky. Přidáme ji k játrům, dobře zamícháme a necháme půl hodiny marinovat.

  4. Do pánve dáme zbytek oleje a játra orestujeme dorůžova. Pak je vyndáme z pánve a do výpeku dáme na proužky nakrájenou cibuli a smažíme ji, až zesklovatí.

  5. Přidáme plátky česneku a po půlminutě na proužky nakrájené papriky a arašídy, směs osolíme a opepříme.

  6. Vše pomalu opékáme, dokud nám papriky lehce nezměknou (měly by zůstat křupavé). Přidáme odložená játra, na slabé proužky nakrájenou červenou cibuli, podle chuti pálivé papričky, připravenou omáčku a dovaříme.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dětský dort Hrad

Dětský dort Hrad

Pekla jsem ho dceři k narozeninám. Určitě potěší i jiné holčičky. Andrea ...
Všehochuť /11.04.11
Kuřecí wrapy

Kuřecí wrapy

Kelímky jsou praktické, děti se při jídle tolik neušpiní a hlavně jim náplň ...

Všehochuť /13.04.17
Velikonoční chlebíčky

Velikonoční chlebíčky

Jednoduchá  a přitom lákavá večeře.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /15.04.14
Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Všehochuť /27.05.18
Plněné bramborové mističky

Plněné bramborové mističky

Zapečené bramborové mističky plněné mletou směsí a sypané sýrem.

Andrea Tůmová, ...

Všehochuť /01.11.12
Vodnické palačinky

Vodnické palačinky

Proč by palačinky měly být vždy upraveny jen nasladko?

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /17.04.15
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama