Reklama
Jarní dortík
Fotogalerie:

Jarní dortík

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Ráda peču sladké a jednou jsem si řekla, že už bylo dost klasických šlehačkových dortů. Rozhodla jsem se, že tentokrát upeču něco úplně jiného a nového. Hodilo se to i proto, že zrovna končila zima a mě napadlo, že jaro přivítám odpovídajícím způsobem: jarním dortem. Ne že by byl zeleninový, ale nese na sobě zeleninové motivy.
Jitka Fleková, Mělník

Ingredience

  • 50 g cukr moučkový
  • 2 lžíce rum
  • 300 g mrkev
  • 180 g cukr krupice
  • 1 lžička skořice
  • 5 vejce
  • 200 g marcipán
  • 150 g ořechy
  • 1 cukr vanilkový
  • 150 g mandle mleté

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Žloutky s oběma cukry ušleháme do pěny. Přidáme mrkev, mandle, lískové oříšky, skořici a rum. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej přimícháme do zadělávaného těsta. Vlijeme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Zpočátku jej přikryjeme alobalem, ke konci alobal odstraníme a zvolna dopékáme.
  2. Mezitím zpracujeme marcipán s cukrem. Polovinu marcipánu vyválíme na ploše a přeneseme na dort. Zbylý marcipán obarvíme ze dvou třetin oranžovou a z jedné třetiny zelenou potravinářskou barvou. Poté těsto tvarujeme do podoby malých mrkviček s natí. Mrkvičky nakonec poklademe na dort a dozdobíme čerstvým ovocem. Vhodná je například karamba a pomerančové dílky. Lem dortu můžeme ozdobit jemnými cukrářskými perličkami.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční paštika

Velikonoční paštika

Peču ji ve formě na biskupský chlebíček. Alžběta Šedová, Třebíč
Všehochuť /23.03.15
Rybí misky

Rybí misky

Kdo chce mít pohoštění dobré i krásné.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /24.12.13
Krtkova zahrádka

Krtkova zahrádka

Krtkův dort trochu jinak.
Štěpánka Kolářová, Kladno
Všehochuť /05.08.11
Beránek naslano

Beránek naslano

Pánové se budou olizovat.

Světlana Podzemská, Praha

Všehochuť /22.03.16
Ovocný věnec

Ovocný věnec

Pro ty, kteří chtějí zkusit něco jiného než obyčejné koláče, buchty, bublaniny ...

Všehochuť /17.07.17
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu