Reklama
Jarní dort
Fotogalerie:

Jarní dort

Alena Hanáková

Katusice
Neboj se a na ozdobu použij čerstvé jedlé květy.
Alena Hanáková, Katusice

Ingredience

  • Těsto:
  • 7 vejce
  • 210 g cukr moučkový
  • 210 g mouka polohrubá
  • dle potřeby tuk na vymázání plechu
  • dle potřeby mouka na vysypání formy
  • Náplň:
  • 1 kompot ananasový
  • 2 lžíce kakao
  • 200 g máslo
  • 150 g cukr moučkový
  • 130 ml mléko
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 20 g mouka hrubá
  • 80 g cukr moučkový
  • Potahovací hmota:
  • 200 g mléko sušené
  • 200 g cukr moučkový
  • 30 g tuk omega
  • 3 lžíce med
  • 1 bílek
  • 1 lžíce aroma mandlové
  • dle potřeby potravinářské barvivo

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme sníh‚ postupně do něj přidáme žloutky a cukr. Nakonec zamícháme mouku. Těsto pečeme ve vymazané a vysypané formě při 180 °C.
  2. Svaříme mléko‚ vejce‚ žloutek‚ mouku a 80 g cukru na hustou kaši, kterou do vychladnutí mícháme‚ aby se neutvořily hrudky. Umícháme máslo a 150 g cukru, do směsi postupně zašleháváme kaši. Nakonec do krému zašleháme i kakao. (Kaše musí mít stejnou teplotu jako máslo, jinak se krém srazí.) Před zdobením do těsta zamícháme na malé kousky nařezaný a okapaný ananas. Ananasovou šťávou pokapeme pláty dortu.
  3. Na potahovací hmotu si v mikrovlnce rozehřejeme tuk s medem. Na vále vypracujeme ze všech surovin vláčnou hmotu. Dle svých představ ji rozdělíme na kousky‚ které obarvíme a použijeme na zdobení dortu.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha
Všehochuť /26.02.20
Dárek k narození miminka

Dárek k narození miminka

Korpus peču ve staré kameninové nádobě.
Elen Vavříková, Závišice
Všehochuť /10.02.10
Bazalkové máslo

Bazalkové máslo

Nejlépe podávat s francouzskou bagetou.

Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí

Všehochuť /19.08.12
Kokosový dortík

Kokosový dortík

Podle receptu

Lucie Kunešové z Prahy

Všehochuť /21.03.20
Květinové brownies

Květinové brownies

Můj dort vyniká hutnou, téměř mazlavou konzistencí. Není to piškot a není ani ...
Všehochuť /06.10.08
Medové pečivo

Medové pečivo

Zdobíme 1–2 dny po upečení, poleva líp drží.

Ludmila Čuvalová, Prusinovice

Všehochuť /03.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu