Reklama
Jak na rekonstrukci kuchyně bez zádrhelů

Jak na rekonstrukci kuchyně bez zádrhelů

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vedle koupelny je kuchyň místností, jejíž rekonstrukce vám dá nejvíce zabrat. Když už se do ní pustíte, vyvarujte se chyb, které by vám mohly nabourat rozpočet nebo zbytečně protáhnout celou renovaci. S našimi tipy to zvládnete levou zadní.

Naplánujte si rozpočet

Pečlivé plánování a do posledního puntíku rozvržený rozpočet jsou základem úspěšné rekonstrukce jakékoli místnosti. U kuchyně to však platí dvojnásob. Jakákoliv dodatečná změna plánů pro vás totiž znamená vyšší výdaje, více starostí i prodloužení prací. Důkladně si proto rozvrhněte jednotlivé práce a sestavte rozpočet. Ten by měl zahrnovat veškeré náklady na vybavení, práci řemeslníků i dostatečnou finanční rezervu. V případě, že budou náklady vyšší, než jste čekali, by vás mohla zajímat půjčka.

Pozvěte si profesionály

Rekonstrukce kuchyně svépomocí vám možná ušetří peníze, nicméně pokud dobře neodhadnete své schopnosti, může se vám nová kuchyň pořádně prodražit. Proto se sami pouštějte jen do prací, které s přehledem zvládáte. Na ty další si pozvěte profesionály. Montáž linky svěřte vždy stejné firmě, u níž jste si linku objednali.

Myslete na světlo

Dostatek světla je v kuchyni naprostý základ. Pokud chcete mít osvětlený každý kout, vsaďte na víceramenné hlavní světlo. Na pracovní plochu si pak pořiďte dostatek bodových světel a neřiďte se pravidlem, že méně je více. V tomto případě to totiž neplatí.

Důležité detaily

Dobře si vyměřte, jak vysoko umístíte horní skříňky kuchyňské linky. Určitě byste neradi řešili, kdyby na ně pohodlně nedosáhnul některý člen rodiny. Naplánujte si také dostatek zásuvek a polic nejen na nádobí a spíž, ale také na kuchyňské spotřebiče, které vám v kuchyni zabírají čím dál tím více místa.

S barvami opatrně

Pestrobarevná kuchyň je možná krásná na pohled, v reálném životě je však už méně praktická. Myslete na to, že tmavé kuchyňské linky prostor opticky zmenšují a na těch světlých zase uvidíte každou kapku omáčky. Velké plochy by měly být vždy v neutrálních odstínech, ty sytější jsou vhodné na menší plochy a doplňky. Pokud chcete mít kuchyň něčím ozvláštněnou, vsaďte raději na atypické úchytky a zajímavou dlažbu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí lodičky

Kuřecí lodičky

Nejlepší jsou s vařenými brambory. Jolana Václavíková, Dětmarovice 
Všehochuť /31.08.16
Kuře tak trochu jinak

Kuře tak trochu jinak

Tento dort jsem vyráběla pro svoji kamarádku. Je vegetariánka, a tak jsem jí kuře ...

Všehochuť /06.06.15
Odměna za každé vysvědčení

Odměna za každé vysvědčení

Škola končí, je ti hej! Sladké známky ochutnej.
Hana Bílá, České Budějovice
Všehochuť /19.11.10
Kočárek s jahodami

Kočárek s jahodami

Určitě potěší každou holčičku.

Kateřina Duhanová, Ostrava

Všehochuť /20.03.14
Nakládané protichřipkové citrony

Nakládané protichřipkové citrony

Když přijde podzim, připravuji si je už preventivně.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /26.11.14
Koš s růžemi

Koš s růžemi

Nejsem žádná mladice, ale nápadů mám stále dost. Ráda vařím a peču a baví mě ...
Všehochuť /10.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu