Oblíbená pochoutka slazená jen ovocem! Jablečno-hruškový kompot se skvěle hodí nejen jako dezert, ale harmonii chutí vytvoří i s pečeným masem.
Postup
Do nižšího a širšího kastrolu nalijte jablečný mošt, dolijte asi 100ml vody, přidejte koření a citronovou kůru a trošku šťávy podle chuti. Zahřejte a nechte chvíli stát, aby šťáva nasákla vůni koření.
Pak přihoďte jablka a vařte pár minut, potom přidejte hrušky a vařte dalších pár minut. Doba varu je závislá na odrůdě plodů i velikosti měsíčků. Jablka i hrušky by měly zprůsvitnět a změknout, ale stále by měly držet pohromadě.
Servírujte teplé či studené, přelité kompotovou šťávou (koření sceďte nebo pro starší děti ponechte na ozdobu).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Svačiny a svačinky(43 receptů)