Reklama
Hruškový kompot s citronovou šťávou
Fotogalerie:

Hruškový kompot s citronovou šťávou

Anna Opavská

Skotnice

Hrušky z kompotu používám během roku také na zdobení moučníků.

Anna Opavská, Skotnice

Ingredience

  • 5 kg hrušky
  • 500 g cukr
  • 4 citrony
  • 1,5 l voda
  • rum podle chuti
  • 125 ml ocet

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme  jádřince. Půlky hrušek pak zalijeme studenou vodou smíchanou s octem.

  2. Z vody a cukru uvaříme cukrový roztok. Do něj vložíme okapané hrušky a povaříme asi 10 minut, až mírně změknou.

  3. Hrušky vyjmeme, necháme je okapat a pak pokapeme šťávou z citronů. Plníme do sklenic, zalijeme vychladlým cukrovým nálevem, zavíčkujeme a sterilizujeme při teplotě 80 °C asi 10 minut. Do sklenic můžeme přidat také trochu rumu.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sušená jablka trochu jinak

Sušená jablka trochu jinak

Neděláme jen křížaly, ale i tuto dobrotu. Petra Nováková, Lysá nad Labem
Všehochuť /07.04.14
Ptáček

Ptáček

Děti z něj mají vždycky velkou radost.

Alena Řežábková, Příbram

Všehochuť /02.03.16
Mandlové košíčky se žloutkovým krémem
Všehochuť /24.03.19
Kuřecí svíčková

Kuřecí svíčková

Podáváme ji s knedlíkem.

Karolína Nová, Drahany

Všehochuť /17.02.13
Řezavý chřtán

Řezavý chřtán

Cocktail, se kterým jsem byla na barmanské soutěži. Je trochu hořký a má slabý podtón ...

Všehochuť /12.08.12
Kokosový dort

Kokosový dort

Zimní louku přikrytou nadýchanou peřinkou z čerstvého bělavého ...

Všehochuť /29.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu