Reklama
Hruškové špičky
Fotogalerie:

Hruškové špičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Ingredience

  • 280  g hladké mouky + na vál
  • špetka soli
  • 250  g hery
  • 250  g měkkého tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička citronové kůry
  • 5 hrušek
  • 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 3 lžíce cukru moučky + na posyp
  • 1 bílek

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku promícháme se špetkou soli, přidáme změklou heru, tvaroh a vypracujeme hladké tvárné těsto.

  2. krok2

    Zapracujeme cukr a kůru, a pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky. Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého dílu vyválíme na pomoučeném vále kulatý plát silný asi 2 mm. Ten rozřízneme na 8 trojúhelníků. Do každého uděláme nožem zářezy dle obrázku.

  3. krok3

    Hrušky oloupeme a nakrájíme na slabé proužky. Pudinkový prášek smícháme s moučkovým cukrem a hrušky ve směsi obalíme, pak pokládáme podélně do středu trojúhelníků. Kraje těsta potřeme bílkem a překlopíme přes sebe.

  4. Celý šáteček potřeme bílkem a pečeme při 190 °C po dobu 20 minut dozlatova. Ještě teplé posypeme moučkovým cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dort slunečnice

Dort slunečnice

Recept na korpus jsem zdědila po mamince. Je jednoduchý, levný, krásně ...
Všehochuť /11.11.16
Princezna

Princezna

Recept na korpus jsem zdědila po mamince, je jednoduchý, levný a krásně nadýchaný.

...
Všehochuť /03.03.16
Špagetová pizza

Špagetová pizza

Je to moje oblíbené pohoštění pro návštěvy.

Radim Pekárek, Jihlava

Všehochuť /02.10.16
Dárek k narození miminka

Dárek k narození miminka

Korpus peču ve staré kameninové nádobě.
Elen Vavříková, Závišice
Všehochuť /10.02.10
Opilí ježci

Opilí ježci

Veselé cukroví, které chutná doslova všem.
Šárka Chocová, Počáply
Všehochuť /13.01.09
Dámský utopenec

Dámský utopenec

Protože u nás doma nemáme rádi špekaté buřtíky, dělám utopence jen z libového ...

Všehochuť /24.02.13
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama