Reklama
Hrníček, který se dá úplně celý sníst
Fotogalerie:

Hrníček, který se dá úplně celý sníst

Daniela Schachlová

Ostrava
Kávu si v něm nedáš, ale jinak je fakt ‚‚k sežrání‘‘. 
Daniela Schachlová, Ostrava

Ingredience

  • Těsto:
  • 120 g cukr krupice
  • 60 g mouka hladká
  • 3 vejce
  • špetka sůl
  • Krém:
  • 200 g máslo
  • 2 lžíce kakao
  • 3 lžíce cukr krupice
  • Ozdoba:
  • dle potřeby marcipán

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z bílků ušleháme sníh, osolíme, zašleháme polovinu cukru, poté druhou, postupně mouku a nakonec dodáme žloutky.
  2. Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem a zprudka upečeme. Teplý plát svineme do rolády, necháme vychladnout a překrojíme na dvě poloviny. Rozvineme a potřeme krémem.
  3. Nejdříve svineme první polovinu a na ni navineme druhou, vznikne silnější váleček. Necháme ho v chladu ztuhnout. 
  4. Mezitím si rozválíme marcipán, můžeme ho obarvit. Potáhneme jím hrnek, ozdobíme dle vlastní fantazie.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná zelná hlávka

Plněná zelná hlávka

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Všehochuť /18.09.19
Džem ze žlutých blum

Džem ze žlutých blum

Po ovoci je mírně nakyslý, chutná báječně.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /02.03.14
Salámový jezevčík

Salámový jezevčík

Má-li tvůj muž rád maso, potěš ho salámem.
Miloslava Landová, Hradec ...
Všehochuť /15.09.09
Sexmise

Sexmise

Skvělý míchaný alkoholický nápoj, který zaujme svým vzhledem i chutí.

Pavel ...

Všehochuť /18.07.14
Minitoasty s perníkovými povidly

Minitoasty s perníkovými povidly

Neboj se kombinovat slanou a sladkou chuť, budeš překvapená, jak spolu skvěle ladí.

...

Všehochuť /16.12.13
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu