Reklama
Hráškovo-kukuřičné trojhránky
Fotogalerie:

Hráškovo-kukuřičné trojhránky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduše se dá připravit i vegetariánská nebo sýrová varianta.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 2 lžíce másla
  • špetka soli
  • 100 ml vody
  • 1 cibule
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 50 g sterilované kukuřice
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g pikantní klobásy
  • 3 lžíce rajčatové salsy
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

10-12

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si na pomoučeném vále smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem, změklým máslem, trochou soli a vodou. Vytvoříme hladké těsto. Necháme ho odpočinout a mezitím si připravíme náplň.

  2. V mixéru rozsekáme cibuli, hrášek a kukuřici do hladké pasty. Dochutíme česnekem. Klobásku nakrájíme na kolečka. Těsto si vyválíme do středně velkého obdélníku, pomažeme salsou, poklademe klobásou a nakonec vrstvíme zeleninovou pastu.

  3. Vše zamotáme do závinu a rozřízneme na několik stejně velkých trojúhelníků. Každý přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C dozlatova. Ještě lepší jsou s pikantní salsou, ve které je chilli. Pozor však, pokud by to jedly i děti.

Pošli recept! - Speciál - Letní hity (28.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hořčice z cukety

Hořčice z cukety

Výborná příloha k masu. Jana Marková, Litoměřice
Všehochuť /16.06.13
Ořechový dort

Ořechový dort

Dárek, který jistě potěší všechny malé oslavence.
Eva Obadalová, Valašské Klobouky
...
Všehochuť /20.10.10
Naložený hermelín

Naložený hermelín

Je senzační k pivu, zkus to!
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Všehochuť /04.08.11
Dort „kapr“

Dort „kapr“

Hlavně děti ocení jeho netradiční tvar a skvělou chuť ovoce.
Pavlína Mlčkovská,...
Všehochuť /13.01.09
Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Kateřina Ocieczková, Stonava

Všehochuť /18.11.17
Veselá svačina

Veselá svačina

Podle mého nemusí být obyčejný chleba fádní.
Jana Cibulová, Cheb
Všehochuť /09.04.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu