Reklama
Hrách s cibulí a bůčkem
Fotogalerie:

Hrách s cibulí a bůčkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je to jedno z mála jídel, která vařím já, a ne má žena.

Ivan Novotný, Ostrava

Ingredience

  • 600 g cibule
  • 300 g uzeného bůčku
  • 1 hlavička česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • špetka pálivé mleté papriky
  • 2 lžičky cukru krupice
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • dle chuti sůl a mletý pepř
  • 1 brambora
  • 300 g vařeného hrachu
  • 1 lžíce sušeného oregana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibule oloupeme a překrájíme na čtvrtky. Bůček omyjeme a nakrájíme na kostky o velikosti 2 x 2 cm. Česnek zbavíme slupky a stroužky necháme v celku.

  2. krok2

    V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm kostky masa, přidáme cibuli a česnek. Vše poprášíme oběma paprikami a osmahneme. Potom přidáme cukr, necháme lehce zkaramelizovat, vmícháme rajčatový protlak, sůl s pepřem a zalijeme asi 500 ml vlažné vody. Necháme pod pokličkou dusit doměkka, asi 40 minut.

  3. krok3

    V polovině dušení přidáme na zahuštění bramboru, kterou jsme omyli, oloupali a nastrouhali na jemném struhadle.

  4. Ke konci dušení přisypeme uvařený hrách a sušené oregano, chvíli společně provaříme. Nakonec můžeme podle chuti ještě osolit a opepřit.

Tip redakce

S omáčkou se dá různě experimentovat. Pro pikantnější chuť můžeme přidat chilli, kmín, nebo dokonce kysané zelí. Naopak pro zjemnění vlijeme kelímek smetany na vaření.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocný věnec

Ovocný věnec

Pro ty, kteří chtějí zkusit něco jiného než obyčejné koláče, buchty, bublaniny ...
Všehochuť /17.07.17
Masové jednohubky

Masové jednohubky

Skvělé pohoštění, které nikoho nezklame.

Lenka Kinkorová, Písek

Všehochuť /21.10.12
Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Kateřina Ocieczková, Stonava

Všehochuť /18.11.17
Bábovka z pěnových bonbonů

Bábovka z pěnových bonbonů

Hana Bílá, České Budějovice

Všehochuť /28.05.18
Rajčatoví panáčci

Rajčatoví panáčci

Jsou za chvilku hotoví a vždy mají úspěch.
Irena Poláková, Rudná
Všehochuť /22.10.09
Buchta „sněhulák“

Buchta „sněhulák“

Upeč si veselou zimní svačinku.

Vítek Voleman, Praha

Všehochuť /07.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu