Reklama
Hořčice z cukety
Fotogalerie:

Hořčice z cukety

Jana Marková
Jana Marková
Litoměřice

Výborná příloha k masu.

Jana Marková, Litoměřice

Ingredience

  • 2 kg cukety
  • 1 hlavička český česnek
  • 2 lžíce pepř
  • 2 ks feferonky
  • 80 g sůl
  • 130g cukr
  • 100 ml ocet
  • 250 ml olej

Doba přípravy

Počet porcí

podle velikosti skleniček

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cukety oloupeme a nakrájíme na menší kousky i s jadérky. Připravíme si větší  hrnec. Přidáme jemně nastrouhaný česnek a ostatní ingredience. Dáme vařit na 1 hodinu a nezapomeneme promíchávat.

  2. Když je cuketa měkká, tak vše rozmixujeme a plníme do předem umytých skleniček. Sterilizujeme 15 minut při 80 °C.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Buchta  z červené řepy

Buchta z červené řepy

Přiznám se, že červenou řepu v oblibě nemám, ale tahle buchta je výborná. ...
Všehochuť /09.11.16
Chlebíčky pro děti

Chlebíčky pro děti

Dobroty na oslavu pro děti by měly být nejen zdravé a chutné, ale i zajímavé.
Vlasta ...
Všehochuť /13.08.08
Bazalkové palačinky s párkovým ragú

Bazalkové palačinky s párkovým ragú

Jemné palačinky plněné ragú z párků a zeleniny.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - ...

Všehochuť /16.09.14
Kapřík

Kapřík

Dort je vhodný jak na vánoční stůl, tak jako dárek pro rybáře.

Hana Šátralová,...

Všehochuť /28.11.16
Hvězdičkový aspik s hráškem

Hvězdičkový aspik s hráškem

K přípravě aspiku podle mého receptu potřebujete nejen správné suroviny a formičky, ale...
Všehochuť /21.07.08
Slepičí hnízdo

Slepičí hnízdo

Trocha veselého potěšení pro děti.

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /20.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu