Reklama
Horalky tak trochu jinak
Fotogalerie:

Horalky tak trochu jinak

Denisa Matějková

Písek
Vhodný tip pro dárek k narozeninám.
Denisa Matějková, Písek

Ingredience

  • 3 vejce
  • 250 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 200 ml voda
  • 200 ml olej
  • 330 g mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • 500 ml mléko
  • 2 pudink vanilkový
  • 125 g cukr pískový
  • 500 g máslo
  • dle chuti džem
  • 1 mléčná hmota
  • 1 horalka oplatky
  • dle potřeby barvivo potravinářské na ozdobu
  • dle potřeby tuk na vymázání plechu
  • dle potřeby mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s oběma cukry‚ přidáme olej‚ vodu‚ mouku s kypřicím práškem a vše smícháme v řídké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh‚ který do něj zlehka vmícháme.
  2. Vzniklou hmotu vlijeme do většího vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Dáme ihned do dobře předehřáté trouby péct na 180 °C.
  3. Mezitím si připravíme náplň. Pudink uvaříme dle návodu na obalu. Z vychladlého pudinku, másla a cukru vyšleháme hladký krém (můžeme jej dochutit kakaem).
  4. Studený korpus prokrojíme‚ promažeme slabou vrstvou marmelády a krémem. Vrch korpusu potřeme zbylým krémem a potáhneme obarvenou mléčnou hmotou. Dozdobíme dle předlohy a dáme ztuhnout do chladničky.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Želvy

Želvy

I jídlo může být hra, děti to tak mají rády. Hana Školníková, České ...
Všehochuť /13.11.13
Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

 Všem mlsálkům doporučuji recept na čokoládu. Prý umí povzbudit chuť - ale pozor,...
Všehochuť /24.01.13
Kuřecí wrapy

Kuřecí wrapy

Kelímky jsou praktické, děti se při jídle tolik neušpiní a hlavně jim náplň ...

Všehochuť /13.04.17
Pavoučci z oliv

Pavoučci z oliv

Jednoduchý nápad, kterým můžeš pobavit své hosty.

Iva Trhoňová, Nesovice

Všehochuť /28.02.16
Jablka plněná uzeninou

Jablka plněná uzeninou

Levné, jednoduché a hlavně chutné.

Tereza Dolanská, Havířov

Všehochuť /28.06.13
Veselý Mimoň

Veselý Mimoň

Dortík je dost velký pro plno kamarádů.

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /15.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu